Slagroomtaart

Porties12 Porties
Rating
Rating
Porties12 Porties

Ingrediënten

Biscuit
175 g Suiker
125 g Bloem
45 g Maïzena
6 Eieren
Snuf zout
Trempeersiroop
25 ml Water
25 g Suiker
1 eetlepel(s) Sinaasappelsap
1 theelepel Sinaasappelrasp
Topping
750 ml Slagroom
80 g Nougatine
3 zakjes Klop-fix
Vers fruit naar keuze
Benodigdheden
Mixer
Springvorm
Bakpapier
Taartzaag
Spuitzak

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

Biscuit
1

Begin met het maken van de biscuit, verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Mix de eieren samen met de suiker gedurende 10 minuten tot een luchtig mengsel.

3

Zeef vervolgens de bloem, zout en maïzena door het luchtige mengsel en spatel dit er rustig doorheen, zodat niet alle lucht weer uit je beslag verdwijnt

4

Vet de springvorm in en bedek de onderkant met bakpapier. Giet het beslag hier rustig in.

5

Bak het biscuit 30-35 in de oven tot hij mooi bruin is aan de bovenkant, laat de biscuit vervolgens nog 5 minuten met de deur open in de oven staan.

6

Leg de biscuit vervolgens op een rooster en laat hem volledig afkoelen.

7

Maak terwijl de biscuit aan het afkoelen is de trempeersiroop.

8

Doe alle ingrediënten voor de trempeersiroop in een steelpannetje en laat dit koken tot alle suiker is opgelost.

9

Laat de siroop vervolgens volledig afkoelen.

10

Klop ondertussen de slagroom stijf met de klop-fix.

11

Snijd de taart horizontaal door in 3 plakken.

12

Begin met de eerste biscuitlaag en smeer deze in met trempeersiroop. Let op dat je er niet teveel op smeert, dan wordt je biscuit sompig.

13

Verdeel vervolgens een vierde van de slagroom over het biscuit.

14

Dan leg je de tweede biscuitlaag erop, smeer deze opnieuw in met trempeersiroop en een vierde van de slagroom.

15

Leg de laatste biscuitlaag erop en smeer hier de laatste trempeersiroop op. Zet de taart dan 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

16

Besmeer de bovenkant en zijkant van de taart dan met de overige slagroom. Zorg dat je een beetje overhoudt om toefjes mee te maken.

17

Druk de nougatine tegen de zijkant van de taart.

18

Spuit vervolgens met een spuitzak toefjes slagroom op de taart. Decoreer dit met vers fruit, zoals druiven, aardbeien, mandarijn, kiwi, chocolade.

19

Bewaar de taart tot het serveren in de koelkast.

20

Lekker ite!

Slagroomtaart

Genoten van dit recept? :)

Advertentie