Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (albóndigas)

Porties6 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd40 MinutenTotale tijd50 Minuten
Rating
Rating
Porties6 PortiesTotale tijd50 Minuten

Ingrediënten

400 g Rundergehakt
100 ml Runderbouillon
5 eetlepel(s) Rode wijn
4 eetlepel(s) Peterselie
3 Tomaten
3 teentjes Knoflook
2 sneetjes Witbrood
2 eetlepel(s) Olijfolie
1 Ui
1 Ei
½ theelepel Nootmuskaat

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snijd de korsten van het brood en week dit in de rode wijn.

2

Snijd de knoflook fijn.

3

Meng vervolgens in een kom het gehakt met de knoflook, ei, nootmuskaat, 2 eetlepels peterselie, het brood, een snuf zout en versgemalen peper.

4

Maak van het gehaktmengsel met natte handen 20 balletjes. Druk ze stevig aan, zodat ze tijdens het bakken niet uit elkaar vallen.

5

Verhit olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes gedurende 5 minuten totdat ze rondom bruin zijn.

6

Snipper ondertussen de ui en bak deze vervolgens 5 minuten samen met de gehaktballetjes.

7

Voeg de tomaat en bouillon toe en laat het geheel met de deksel op de pan ongeveer 30 minuten sudderen.

8

Schep vervolgens de gehaktballetjes uit de pan.

9

Pureer de rest van de saus met een staafmixer en breng dit op smaak met wat zout en peper.

10

Schenk de saus over de gehaktballetjes en garneer met de overige peterselie.

11

Lekker ite!

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (albóndigas)

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie