Lekker ite logo

Shop

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (albóndigas)

Porties6 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd40 MinutenTotale tijd50 Minuten
Rating
Rating
Porties6 PortiesTotale tijd50 Minuten

Ingrediënten

400 g Rundergehakt
100 ml Runderbouillon
5 eetlepel(s) Rode wijn
4 eetlepel(s) Peterselie
3 Tomaten
3 teentjes Knoflook
2 sneetjes Witbrood
2 eetlepel(s) Olijfolie
1 Ui
1 Ei
½ theelepel Nootmuskaat
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snijd de korsten van het brood en week dit in de rode wijn.

2

Snijd de knoflook fijn.

3

Meng vervolgens in een kom het gehakt met de knoflook, ei, nootmuskaat, 2 eetlepels peterselie, het brood, een snuf zout en versgemalen peper.

4

Maak van het gehaktmengsel met natte handen 20 balletjes. Druk ze stevig aan, zodat ze tijdens het bakken niet uit elkaar vallen.

5

Verhit olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes gedurende 5 minuten totdat ze rondom bruin zijn.

6

Snipper ondertussen de ui en bak deze vervolgens 5 minuten samen met de gehaktballetjes.

7

Voeg de tomaat en bouillon toe en laat het geheel met de deksel op de pan ongeveer 30 minuten sudderen.

8

Schep vervolgens de gehaktballetjes uit de pan.

9

Pureer de rest van de saus met een staafmixer en breng dit op smaak met wat zout en peper.

10

Schenk de saus over de gehaktballetjes en garneer met de overige peterselie.

11

Lekker ite!

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (albóndigas)

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Zelfgemaakte knoflooksausHoe je zelf knoflooksaus moet maken? Dat leer je in dit recept. Zelfgemaakte knoflooksaus is veel lekkerder dan knoflooksaus uit de supermarkt. Serveer het tijdens de barbecue, bij de shoarma of bij een heerlijk stuk vlees. Wist je dat er peterselie aan knoflooksaus toegevoegd wordt, zodat je minder uit je mond stinkt?
Kamado BBQ – Entrecote low and slowHet is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Afgelopen weekend hebben we tijdens de eerste warme dagen van het jaar direct de barbecue aangezet en een dik stuk entrecote klaargemaakt. Omdat entrecote van zichzelf al erg veel smaak heeft heb ik er niet een uitgebreide rub op gedaan maar het simpel gehouden met zout en peper.
Pasta Di ManzoVorig weekend waren we een weekend in Krakau, hier hebben we in het pasta restaurant "The Spaghetti" gegeten. De "Di Manzo" saus die bij deze pasta zat was verrukkelijk! Daarom hebben wij de ingrediënten opgeschreven en geëxperimenteerd met het maken van deze pastasaus. Inmiddels is dit erg goed gelukt, geniet ervan! :)