Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Nadat ik een nieuwe Spaanse kennis op heb gedaan bij mij op kantoor heb ik moeten vragen naar zijn favoriete Spaanse recept. Hij gaf aan dat Tortilla de patatas dit het recept is dat hij het liefste eet en dat je dit zowel voor lunch als voor avondeten kunt maken. Dit is de manier waarop hij het altijd maakt :)
Snijd de ui, knoflook en chorizo in stukjes. Fruit deze in een scheutje olie en leg ze daarna apart.
Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes. Voeg wat extra olie toe en bak nu de aardappelschijfjes, zonder ze van te voren te koken, tot deze beetgaar zijn.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
Zodra de schijfjes bijna klaar zijn voeg je de ui, knoflook en chorizo toe aan de aardappelschijfjes en bak je deze nog even kort mee.
Mix ondertussen de eieren in een grote schaal en voeg hier kaas, zout en peper aan toe.
Voeg de aardappelschijfjes, ui, knoflook, chorizo en tomaat toe aan de eieren en meng dit goed door elkaar.
Giet het mengsel met een scheutje olie in een koekenpan.
Bak de tortilla 8 minuten, probeer met een spatel langs de rand te voorkomen dat de tortilla vast gaat zitten aan de koekenpan.
Leg nu een bord op de kop op de koekenpan en draai in één geheel om zodat de tortilla op het bord komt te liggen, je kunt hem nu terugschuiven in de koekenpan. Bak deze nog 2 minuten aan deze kant.
Je kunt hem nu in een bord leggen en op tafel zetten, het presenteert het mooist als je hem nogmaals omdraait.
Lekker ite!