Spaghetti aglio e olio met groente

Porties2 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd2 uren 31 MinutenTotale tijd2 uren 36 Minuten
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd2 uren 36 Minuten

Ingrediënten

200 g Spaghetti
200 g Cherrytomaten
100 g Tuinerwten
50 g Parmezaanse kaas
5 teentjes Knoflook
4 eetlepel(s) Olijfolie
1 ½ theelepel Chilivlokken
Zout en peper
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Halveer de cherrytomaten en doe ze in een ovenschaal.

3

Kneus 3 teentjes knoflook en doe deze bij de tomaten in de ovenschaal.

4

Kruid de tomaten met wat zout en peper en giet er ongeveer een eetlepel olijfolie overheen.

5

Zet de tomaten gedurende 12-15 minuten in de oven, zodat ze zacht worden.

6

Kook ondertussen de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.

7

Snijd de overige knoflook teentjes fijn.

8

Doe de overige olijfolie in een pan en verwarm dit.

9

Voeg wanneer de olie warm is de knoflook, chilivlokken en de tuinerwten toe.

10

Bak dit tot de knoflook bruin begin te kleuren, zet dan het vuur uit.

11

Meng daarna nog een aantal eetlepels van het kookvocht door de knoflookolie.

12

Wanneer de pasta gaar is giet je deze af en meng je de spaghetti door de knoflookolie.

13

Maak af met een beetje Parmezaanse kaas, lekker ite!

Spaghetti aglio e olio met groente

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Ribeye low and slowRibeye is een stuk vlees dat wordt gesneden uit de rib van het rund, het is een van de malsere stukken vlees die je kunt krijgen. Dit komt omdat een ribeye uit een spier van de rund gesneden wordt dat bijna niet gebruikt wordt, hoe "luier" de spier des te zachter het vlees is. Doordat het vlees doorregen is, is ribeye perfect om langzaam op de kamado barbecue te garen. Met wat houtsnippers zorg je ervoor dat er een lekkere rooksmaak in het vlees komt, onze ribeye van 1kg heeft er 2 uren in gelegen. Hierna zit er een heerlijke rookring in het vlees, gezamenlijk met de kruidenrub die we op de ribeye hebben aangebracht maakt dit een verrukkelijke combinatie. Lees hieronder hoe je een mals stukje ribeye in je kamado barbecue klaarmaakt! :)