Spaghetti met paprikasaus

Porties2 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd25 MinutenTotale tijd35 Minuten
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd35 Minuten

Ingrediënten

200 g Volkoren spaghetti
30 g Rucola
15 g Parmezaanse kaas
4 eetlepel(s) Pijnboompitten
3 Rode paprika
1 Rode ui
1 teentje Knoflook
1 Runder bouillonblokje
1 eetlepel(s) Chilivlokken

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwijder de zaadlijsten en pitjes van de paprika's en snijd deze in kleine blokjes. Vervolgens snipper je de ui en knoflook.

2

Fruit de ui en knoflook in de pan tot deze glazig worden.

3

Voeg dan de paprika's, de chilivlokken en een kwart van het bouillonblokje toe en bak dit kort mee. Vervolgens voeg je 125 ml water toe en roer je dit goed door.

4

Laat dit gedurende 15-20 minuten koken op laag vuur tot de paprika zacht is.

5

Ondertussen rooster je de pijnboompitten in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.

6

Zet ondertussen een pan met ruim water op en voeg hier de rest van het bouillonblokje aan toe. Zodra het water kookt voeg je de spaghetti toe en kook je deze volgens de instructies op de verpakking.

7

Doe het paprikamengsel in een kom samen met het vocht uit de pan. Mix het met een staafmixer tot een fijne pastasaus. Kruid de saus met peper en zout.

8

Giet de spaghetti af en serveer deze met de saus en de pijnboompitten. Maak af met een beetje rucola en parmezaanse kaas.

9

Lekker ite!

10

Tip: Bak een kipfilet of zalmmoot voor naast de pasta.

Spaghetti met paprikasaus

Genoten van dit recept? :)

Advertentie