Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Breng een pan met water aan de kook.
Snijd ondertussen de knoflook en ui fijn en fruit deze in een pan kort aan.
Hak de spinazie fijn en voeg dit dan in delen toe en laat slinken.
Kook de spaghettini in 6 minuten bijna gaar.
Snijd de olijven in plakjes en laat dit goed uitlekken.
Meng vervolgens de ricotta in een grote kom met de olijvenplakjes, de helft van de tomatensaus, de eieren en peper.
Meng dan ook de spaghettini en spinazie erdoor. Roer dit er in delen doorheen, zodat het goed mengt.
Schep vervolgens alles in de springvorm en druk het een beetje aan.
Rasp de parmezaanse kaas over de taart.
Zet de spaghettitaart gedurende 25 minuten in de oven totdat deze goudbruin is.
Verwarm de rest van de tomatensaus wanneer de taart nog 5 minuten in de oven moet staan. Schep dit vlak voor het serveren over de taart.
Lekker ite!
Groentetip: Serveer de taart met een frisse groene salade.