Speculaas boterkoek

Porties10 PortiesVoorbereiding1 uur 20 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd1 uur 50 Minuten
Rating
Rating
Porties10 PortiesTotale tijd1 uur 50 Minuten

Ingrediënten

250 g Bloem
225 g Roomboter
175 g Bruine basterdsuiker
20 g Amandelschaafsel
2 Eieren
2 eetlepel(s) Koek- en speculaaskruiden
Snuf zout
Benodigdheden
Boterkoekvorm
Mixer

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Haal de roomboter uit de koelkast en zorg dat deze op kamertemperatuur is. Vet ondertussen de boterkoekvorm alvast in.;=-

2

Doe de boter in een beslagkom en klop dit samen met de basterdsuiker tot een luchtig mengsel.

3

Voeg vervolgens één ei toe en klop dit door de boter en suiker.

4

Daarna voeg je de bloem, de koek- en speculaaskruiden en een snuf zout toe. Mix dit tot 1 geheel.

5

Verdeel het deeg over een ingevette boterkoekvorm en zet het vervolgens een uur in de koelkast om te rusten.

6

Verwarm de oven dan voor op 175 graden.

7

Druk het deeg aan met je handen of de bolle kant van een lepel wanneer je het uit de koelkast haalt.

8

Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei en verdeel het amandelschaafsel erover.

9

Bak de boterkoek gedurende 25-30 minuten in een voorverwarmde oven.

10

Lekker ite!

speculaas boterkoek

Genoten van dit recept? :)

Advertentie