Speculaas boterkoek

Porties10 PortiesVoorbereiding1 uur 20 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd1 uur 50 Minuten
Rating
Rating
Porties10 PortiesTotale tijd1 uur 50 Minuten

Ingrediënten

250 g Bloem
225 g Roomboter
175 g Bruine basterdsuiker
20 g Amandelschaafsel
2 Eieren
2 eetlepel(s) Koek- en speculaaskruiden
Snuf zout
Benodigdheden
Boterkoekvorm
Mixer

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Haal de roomboter uit de koelkast en zorg dat deze op kamertemperatuur is. Vet ondertussen de boterkoekvorm alvast in.;=-

2

Doe de boter in een beslagkom en klop dit samen met de basterdsuiker tot een luchtig mengsel.

3

Voeg vervolgens één ei toe en klop dit door de boter en suiker.

4

Daarna voeg je de bloem, de koek- en speculaaskruiden en een snuf zout toe. Mix dit tot 1 geheel.

5

Verdeel het deeg over een ingevette boterkoekvorm en zet het vervolgens een uur in de koelkast om te rusten.

6

Verwarm de oven dan voor op 175 graden.

7

Druk het deeg aan met je handen of de bolle kant van een lepel wanneer je het uit de koelkast haalt.

8

Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei en verdeel het amandelschaafsel erover.

9

Bak de boterkoek gedurende 25-30 minuten in een voorverwarmde oven.

10

Lekker ite!

speculaas boterkoek

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Ribeye low and slowRibeye is een stuk vlees dat wordt gesneden uit de rib van het rund, het is een van de malsere stukken vlees die je kunt krijgen. Dit komt omdat een ribeye uit een spier van de rund gesneden wordt dat bijna niet gebruikt wordt, hoe "luier" de spier des te zachter het vlees is. Doordat het vlees doorregen is, is ribeye perfect om langzaam op de kamado barbecue te garen. Met wat houtsnippers zorg je ervoor dat er een lekkere rooksmaak in het vlees komt, onze ribeye van 1kg heeft er 2 uren in gelegen. Hierna zit er een heerlijke rookring in het vlees, gezamenlijk met de kruidenrub die we op de ribeye hebben aangebracht maakt dit een verrukkelijke combinatie. Lees hieronder hoe je een mals stukje ribeye in je kamado barbecue klaarmaakt! :)
Basisrecept voor pizzadeeg en tomatensausEen pizza kun je op veel verschillende manieren beleggen maar de basis is altijd hetzelfde, namelijk pizzadeeg en tomatensaus. Daarom hebben wij dit basisrecept voor pizzadeeg en tomatensaus, als je dit recept volgt kun je 4 pizza's van een diameter van 30cm beleggen.