Afdrukopties:

Speculaas boterkoek

Porties10 PortiesVoorbereiding1 uur 20 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd1 uur 50 Minuten

speculaas boterkoek

 250 g Bloem
 225 g Roomboter
 175 g Bruine basterdsuiker
 20 g Amandelschaafsel
 2 Eieren
 2 eetlepel(s) Koek- en speculaaskruiden
 Snuf zout
Benodigdheden
 Boterkoekvorm
 Mixer
1

Haal de roomboter uit de koelkast en zorg dat deze op kamertemperatuur is. Vet ondertussen de boterkoekvorm alvast in.;=-

2

Doe de boter in een beslagkom en klop dit samen met de basterdsuiker tot een luchtig mengsel.

3

Voeg vervolgens één ei toe en klop dit door de boter en suiker.

4

Daarna voeg je de bloem, de koek- en speculaaskruiden en een snuf zout toe. Mix dit tot 1 geheel.

5

Verdeel het deeg over een ingevette boterkoekvorm en zet het vervolgens een uur in de koelkast om te rusten.

6

Verwarm de oven dan voor op 175 graden.

7

Druk het deeg aan met je handen of de bolle kant van een lepel wanneer je het uit de koelkast haalt.

8

Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei en verdeel het amandelschaafsel erover.

9

Bak de boterkoek gedurende 25-30 minuten in een voorverwarmde oven.

10

Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 0