Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Maal de koekjes in een keukenmachine tot fijne kruimels. Schep er vervolgens een lepel kruimels uit en bewaar deze voor de garnering.
Snijd vervolgens de MonChou in stukjes en voeg deze toe aan de koekkruimels. Meng met de keukenmachine tot het een stevig mengsel is.
Maak met je handen ongeveer 25 balletjes van dit deeg. Probeer ze in je hand te knijpen tot een bal, wanneer je ze rolt vallen ze uit elkaar en kun je ze moeilijk ik de chocolade dippen.
Breek de chocolade in kleine stukjes en zet deze kort in de magnetron. Roer na een minuut door en herhaal dit tot alle chocolade gesmolten is. Op deze manier is je chocolade getemperd en hard hij beter uit.
Prik vervolgens een satéprikker in het speculaas bolletje en zet hem in de kom chocolade. Schep gesmolten chocolade hier overheen tot het balletje helemaal bedekt is met chocolade.
Laat de truffel boven de schaal met gesmolten chocolade goed uitlekken en zet hem vervolgens op het bakpapier.
Dicht het gaatje van de prikker met wat extra chocolade en garneer met de speculaaskruimels.
Laat de chocolade volledig uitharden en lekker ite!