Speculaastruffels

Porties1 PortieVoorbereiding50 MinutenTotale tijd50 Minuten
Rating
Rating

Ingrediënten

350 g Witte chocolade
250 g Bakkersspeculaas
100 g MonChou
Benodigdheden
Satéprikker
Keukenmachine
Magnetron
Bakpapier

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje.

Keukenmessen

In dit artikel over keukenmessen geef ik je informatie over de verschillende soorten keukenmessen en de toepassing ervan. Daarnaast geef ik je advies over het aanschaffen van een mes uit elke categorie.

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Maal de koekjes in een keukenmachine tot fijne kruimels. Schep er vervolgens een lepel kruimels uit en bewaar deze voor de garnering.

2

Snijd vervolgens de MonChou in stukjes en voeg deze toe aan de koekkruimels. Meng met de keukenmachine tot het een stevig mengsel is.

3

Maak met je handen ongeveer 25 balletjes van dit deeg. Probeer ze in je hand te knijpen tot een bal, wanneer je ze rolt vallen ze uit elkaar en kun je ze moeilijk ik de chocolade dippen.

4

Breek de chocolade in kleine stukjes en zet deze kort in de magnetron. Roer na een minuut door en herhaal dit tot alle chocolade gesmolten is. Op deze manier is je chocolade getemperd en hard hij beter uit.

5

Prik vervolgens een satéprikker in het speculaas bolletje en zet hem in de kom chocolade. Schep gesmolten chocolade hier overheen tot het balletje helemaal bedekt is met chocolade.

6

Laat de truffel boven de schaal met gesmolten chocolade goed uitlekken en zet hem vervolgens op het bakpapier.

7

Dicht het gaatje van de prikker met wat extra chocolade en garneer met de speculaaskruimels.

8

Laat de chocolade volledig uitharden en lekker ite!

Speculaastruffels

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie

Laat je reactie achter

Andere lekkere recepten:

Mosterd dille dipVroeger kochten we altijd potjes met mosterd dille dip voor bij de kaas, heerlijk om de kaas in te dippen. Tot het potje een keer op was en we het toch graag bij de kaas wilden hebben. Ik ben zelf gaan proberen om een mosterd dille dip te maken en heb deze in de loop der jaren steeds verbeterd. Probeer het en oordeel zelf! :)