Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Zo maak je het
1
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Ondertussen kun je de boontjes in 8 minuten beetgaar koken.
2
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.
3
Verwarm de oven voor op 200 graden.
4
Verhit olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul.
5
Wanneer het gehakt rul is voeg je de sojasaus, paprikapoeder, cayennepeper, tijm, oregano, rozemarijn en 1 theelepel nootmuskaat toe.
6
Vervolgens voeg je de tomatenpuree, gezeefde tomaten en voorgekookte sperziebonen toe. Roer dit goed door en laat het gedurende 3 minuten koken.
7
Maak dan de aardappelpuree door de aardappelen te stampen, voeg hier een scheutje melk en een theelepel nootmuskaat aan toe.
8
Bouw de ovenschotel op door eerst een laag aardappelpuree, vervolgens een laag van het gehaktmengsel, daarna de rest van de aardappelpuree en af te sluiten met de geraspte kaas.
9
Bak de ovenschotel gedurende 20 minuten in de oven. Lekker ite!