Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Ondertussen kun je de boontjes in 8 minuten beetgaar koken.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul.
Wanneer het gehakt rul is voeg je de sojasaus, paprikapoeder, cayennepeper, tijm, oregano, rozemarijn en 1 theelepel nootmuskaat toe.
Vervolgens voeg je de tomatenpuree, gezeefde tomaten en voorgekookte sperziebonen toe. Roer dit goed door en laat het gedurende 3 minuten koken.
Maak dan de aardappelpuree door de aardappelen te stampen, voeg hier een scheutje melk en een theelepel nootmuskaat aan toe.
Bouw de ovenschotel op door eerst een laag aardappelpuree, vervolgens een laag van het gehaktmengsel, daarna de rest van de aardappelpuree en af te sluiten met de geraspte kaas.
Bak de ovenschotel gedurende 20 minuten in de oven. Lekker ite!