Sperziebonen ovenschotel

Porties4 PortiesVoorbereiding20 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd40 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd40 Minuten

Ingrediënten

600 g Aardappelen
300 g Rundergehakt
300 g Sperziebonen
150 ml Gezeefde tomaten
100 g Geraspte kaas
70 g Tomatenpuree
1 Ui
1 teentje Knoflook
Scheutje melk
1 eetlepel(s) Sojasaus
2 theelepel Nootmuskaat
2 theelepel Paprikapoeder
2 theelepel Tijm
2 theelepel Oregano
1 theelepel Cayennepeper
1 theelepel Rozemarijn
1 theelepel Sambal
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Ondertussen kun je de boontjes in 8 minuten beetgaar koken.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.

3

Verwarm de oven voor op 200 graden.

4

Verhit olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul.

5

Wanneer het gehakt rul is voeg je de sojasaus, paprikapoeder, cayennepeper, tijm, oregano, rozemarijn en 1 theelepel nootmuskaat toe.

6

Vervolgens voeg je de tomatenpuree, gezeefde tomaten en voorgekookte sperziebonen toe. Roer dit goed door en laat het gedurende 3 minuten koken.

7

Maak dan de aardappelpuree door de aardappelen te stampen, voeg hier een scheutje melk en een theelepel nootmuskaat aan toe.

8

Bouw de ovenschotel op door eerst een laag aardappelpuree, vervolgens een laag van het gehaktmengsel, daarna de rest van de aardappelpuree en af te sluiten met de geraspte kaas.

9

Bak de ovenschotel gedurende 20 minuten in de oven. Lekker ite!

Sperziebonen ovenschotel

Genoten van dit recept? :)