Stamppot boerenkool

Porties2 PortiesKooktijd12 MinutenTotale tijd12 Minuten
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd12 Minuten

Ingrediënten

1 (Pittige) Rookworst
150 g Boerenkool
600 g Stamppot aardappelen
250 g Spekblokjes
50 g Roomboter
Melk
1 theelepel Zout
1 theelepel Peper
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Breng water aan de kook

2

Voeg de aardappelen, de boerenkool, de peper en de zout toe aan het water en doe de deksel erop. Zet een timer op 12 minuten.

3

Bak de spekblokjes zoals je ze zelf het lekkerst vindt op laag vuur.

4

Zodra de boerenkool nog 2 minuten moet leg je de rookworst op de boerenkool zodat deze warm wordt.

5

Zodra de boerenkool en aardappelen klaar zijn haal je de rookworst eraf en giet je het geheel af. Voeg een klontje boter en de spekjes inclusief spekvet toe.

6

Stamp het geheel tot alles goed door elkaar gestampt is. Je kunt telkens kleine scheutjes melk toevoegen om het geheel smeuïger te maken.

7

Lekker ite! :)

Stamppot boerenkool

Genoten van dit recept? :)