Lekker ite logo

Shop

Stamppot boerenkool

Porties2 PortiesKooktijd12 MinutenTotale tijd12 Minuten
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd12 Minuten

Ingrediënten

1 (Pittige) Rookworst
150 g Boerenkool
600 g Stamppot aardappelen
250 g Spekblokjes
50 g Roomboter
Melk
1 theelepel Zout
1 theelepel Peper
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Breng water aan de kook

2

Voeg de aardappelen, de boerenkool, de peper en de zout toe aan het water en doe de deksel erop. Zet een timer op 12 minuten.

3

Bak de spekblokjes zoals je ze zelf het lekkerst vindt op laag vuur.

4

Zodra de boerenkool nog 2 minuten moet leg je de rookworst op de boerenkool zodat deze warm wordt.

5

Zodra de boerenkool en aardappelen klaar zijn haal je de rookworst eraf en giet je het geheel af. Voeg een klontje boter en de spekjes inclusief spekvet toe.

6

Stamp het geheel tot alles goed door elkaar gestampt is. Je kunt telkens kleine scheutjes melk toevoegen om het geheel smeuïger te maken.

7

Lekker ite! :)

Stamppot boerenkool

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Côte de boeuf low and slowAfgelopen week heb ik een mooie kamado BBQ voor mijn verjaardag gekregen. Deze heb ik gisteren direct even geprobeerd met een heerlijk stukje côte de boeuf. Op een lage temperatuur met hickory houtsnippers is het stuk vlees langzaam gegaard en heeft deze een heerlijke rooksmaak gekregen.