Afdrukopties:

Stamppot boerenkool

Porties2 PortiesKooktijd12 MinutenTotale tijd12 Minuten

Stamppot boerenkool

 1 (Pittige) Rookworst
 150 g Boerenkool
 600 g Stamppot aardappelen
 250 g Spekblokjes
 50 g Roomboter
 Melk
 1 theelepel Zout
 1 theelepel Peper
1

Breng water aan de kook

2

Voeg de aardappelen, de boerenkool, de peper en de zout toe aan het water en doe de deksel erop. Zet een timer op 12 minuten.

3

Bak de spekblokjes zoals je ze zelf het lekkerst vindt op laag vuur.

4

Zodra de boerenkool nog 2 minuten moet leg je de rookworst op de boerenkool zodat deze warm wordt.

5

Zodra de boerenkool en aardappelen klaar zijn haal je de rookworst eraf en giet je het geheel af. Voeg een klontje boter en de spekjes inclusief spekvet toe.

6

Stamp het geheel tot alles goed door elkaar gestampt is. Je kunt telkens kleine scheutjes melk toevoegen om het geheel smeuïger te maken.

7

Lekker ite! :)

Voedingswaarden

Portie 2


Voedingswaardes per portie
Calorieën 822
% ADH per portie*
Vet 52g80%
Natrium 1500mg63%
Koolhydraten 30g10%

Suiker 4g
Eiwit 29g58%

* Percentage van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2.000 kcal per dag.