Stroopwafel-kaneel muffins

Porties1 Portie
Rating
Rating
Porties1 Portie

Ingrediënten

300 g Bloem
250 ml Melk
150 g Bruine basterdsuiker
120 g Roomboter
3 theelepel Kaneel
2 Eieren
2 Stroopwafels
1 theelepel Bakpoeder
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de stroopwafels in stukjes.

3

Meng vervolgens de bloem, suiker, bakpoeder en kaneel door elkaar.

4

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en meng dit dan door de rest, samen met de melk en eieren.

5

Meng dit rustig door elkaar tot het een egaal mengsel is.

6

Roer dan de stroopwafelstukjes rustig door het beslag.

7

Verdeel het beslag over de muffinvorm.

8

Bak de muffins in 25 af in de oven.

9

Laat de muffins nog even afkoelen en lekker ite!

Stroopwafel-kaneel muffins

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Short ribs low and slowShort ribs zijn een van mijn favoriete stukken vlees om op de kamado barbecue klaar te maken. Het is een vergelijkbaar stuk vlees als brisket, namelijk: heerlijk mals, vol van smaak en krijgt altijd een mooie rookring. Een leuk project om een dagje mee zoet te zijn, het bereiden van short ribs duurt vijf tot zeven uren namelijk. Wanneer goed bereid krijg je een "bark" en een rookring. De bark is een kruidig krokant laagje dat om het vlees zit met erg veel smaak, dit is het zwarte laagje (nee dit is niet verbrand ;). De rookring herken je aan de rode kleur en heeft een rook smaak. Je hebt even wat tijd nodig om short ribs klaar te maken maar wordt dan wel beloond met verrukkelijk vlees. De meeste tijd zit in de voorbereiding en het klaarmaken van de barbecue. Zodra het vlees lekker ligt te roken kun je zelf genieten van een fijn (speciaal) biertje. Het is altijd leuk om te zien hoe het vlees zich opkrult op het bot, eerst zie je het bot haast niet zitten en zodra de short ribs klaar zijn zie je ze verschijnen.