Afdrukopties:

Surinaamse roti

Porties4 PortiesVoorbereiding40 MinutenKooktijd40 MinutenTotale tijd1 uur 20 Minuten

Surinaamse roti

 750 ml Kippenbouillon
 500 g Kouseband
 500 g Kipfilet
 400 g Aardappelen
 4 Rotivellen
 4 Eieren
 3 eetlepel(s) Masala kruiden
 2 teentjes Knoflook
 1 Madame Jeanette peper
 1 Ui
 1 theelepel Komijn
1

Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een scheut olijfolie.

2

Snijd ondertussen de kip in stukken.

3

Haal vervolgens de ui en knoflook uit de pan en leg dit op een bord.

4

Bak ondertussen de kip op hoog vuur, totdat de buitenkant dicht is geschroeid.

5

Schil vervolgens de aardappel en snijd deze in kleinere stukken.

6

Wanneer de kip goed aangebakken is voeg je de ui, knoflook een aardappelen toe. Bak dit aan en voeg de masala kruiden en de komijn toe.

7

Voeg vervolgens beetje bij beetje de bouillon toe, zorg dat de kip en aardappelen niet volledig onder staan.

8

Tot slot voeg je de madame jeanette peper toe, zorg ervoor dat deze heel blijft en proef je gerecht regelmatig. Zodra de peper openbreekt, krijg je een hele pittige roti.

9

Blijf bouillon toevoegen totdat de aardappelen gaar zijn, let er hierbij op dat het continu niet geheel onder de bouillon komt te staan. Dit duurt 30-40 minuten.

10

Snijd de kousenband in stukjes van 5 cm en voeg deze ongeveer 15 minuten voor het einde toe.

11

Kook ondertussen de eieren hard in 10 minuten.

12

Verwarm dan de rotivellen in een pan, laat ze liggen tot ze bol worden en draai ze eventueel met behulp van een bord.

13

Serveer het rotivel met het kipmengsel en een ei.

14

Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 4