Tagliatelle met tonijn, tomaat en snijbonen

Porties4 PortiesVoorbereiding2 MinutenKooktijd12 MinutenTotale tijd14 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd14 Minuten

Ingrediënten

400 g Tomatenblokjes
400 g Verse snijbonen
400 g Groene kidneybonen
250 g Cherrytomaten
330 ml Gezeefde tomaten
320 g Tonijnstukken in olijfolie
250 g Verse tagliatelle
50 g Pijnboompitten
1 theelepel Oregano
1 theelepel Basilicum
1 theelepel Uienpoeder
1 theelepel Suiker

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Breng water aan de kook en halveer ondertussen de cherrytomaten.

2

Doe de tomatenblokjes, gezeefde tomaten, uienpoeder, basilicum, oregano en suiker in een pan en verwarm dit op laag vuur.

3

Wanneer het water kookt, kook je de snijbonen gedurende 3 min in ruim water. Laat ondertussen de kidneybonen uitlekken.

4

Nadat de snijbonen 3 minuten gekookt hebben voeg je de kidneybonen en tagliatelle hieraan toe. Kook dit allemaal in 1 pan tot de tagliatelle gaar is.

5

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie.

6

Giet de tagliatelle, snijbonen en kidneybonen af en bewaar een kopje kookvocht.

7

Meng de pasta, cherrytomaten, 2/3 van de tonijn door de tomatensaus. Wanneer de saus te dik is kun je wat kookvocht toevoegen.

8

Verdeel de rest van de tonijn over de pasta en garneer met de pijnboompitten. Lekker ite!

Tagliatelle met tonijn, tomaat en snijbonen

Genoten van dit recept? :)

Advertentie