Afdrukopties:

Tagliatelle met tonijn, tomaat en snijbonen

Porties4 PortiesVoorbereiding2 MinutenKooktijd12 MinutenTotale tijd14 Minuten

Tagliatelle met tonijn, tomaat en snijbonen

 400 g Tomatenblokjes
 400 g Verse snijbonen
 400 g Groene kidneybonen
 250 g Cherrytomaten
 330 ml Gezeefde tomaten
 320 g Tonijnstukken in olijfolie
 250 g Verse tagliatelle
 50 g Pijnboompitten
 1 theelepel Oregano
 1 theelepel Basilicum
 1 theelepel Uienpoeder
 1 theelepel Suiker
1

Breng water aan de kook en halveer ondertussen de cherrytomaten.

2

Doe de tomatenblokjes, gezeefde tomaten, uienpoeder, basilicum, oregano en suiker in een pan en verwarm dit op laag vuur.

3

Wanneer het water kookt, kook je de snijbonen gedurende 3 min in ruim water. Laat ondertussen de kidneybonen uitlekken.

4

Nadat de snijbonen 3 minuten gekookt hebben voeg je de kidneybonen en tagliatelle hieraan toe. Kook dit allemaal in 1 pan tot de tagliatelle gaar is.

5

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie.

6

Giet de tagliatelle, snijbonen en kidneybonen af en bewaar een kopje kookvocht.

7

Meng de pasta, cherrytomaten, 2/3 van de tonijn door de tomatensaus. Wanneer de saus te dik is kun je wat kookvocht toevoegen.

8

Verdeel de rest van de tonijn over de pasta en garneer met de pijnboompitten. Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 0