Lekker ite logo

Shop

Tajine met citroenkip

Porties2 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd1 uurTotale tijd1 uur 10 Minuten
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd1 uur 10 Minuten

Ingrediënten

500 g Aardappelen
200 g Olijven met citroen
175 g Bleekselderij
75 ml Water
3 Ui
2 teentjes Knoflook
2 eetlepel(s) Olijfolie
2 Kipfilet
2 eetlepel(s) Ras el hanout
1 Citroen
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Zet je tajine een dag van te voren in een emmer water, zodat deze goed vol kan trekken met vocht.

2

Snijd de uien in ringen, snijd de knoflook fijn en snijd de bleekselderij in dunne boogjes.

3

Verhit de olijfolie in de tajine en stoof hierin de ui, bleekselderij en de helft van de knoflook gedurende 20 minuten op laag vuur.

4

Ondertussen snijd je de citroen in de lengte in 4 parten.

5

Dan snijd je de kip in blokjes. Meng dit met de olie en een eetlepel ras el hanout, de rest van de knoflook, de citroen parten en eventueel wat peper en zout.

6

Zet dit vervolgens even in de koelkast tot je het weer nodig hebt.

7

Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes.

8

Voeg de aardappelblokjes en een eetlepel ras el hanout toe aan het uimengsel in de tajine. Roer dit even door.

9

Dan voeg je het water toe en laat 10-15 minuten stoven in de tajine.

10

Schep daarna de gemarineerde kip en de olijven met een scheutje vocht bij de aardappelen in de tajine.

11

Laat het nog 20 minuten stoven, totdat de kip gaar is.

12

Serveer het gerecht met wat verse koriander, lekker ite!

Tajine met citroenkip, olijven en aardappel

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Gevulde Bavette Rollade low and slow gerookt in de Kamado BBQOeeeh Bavette Rollade op de low and slow methode, onze favoriet! Het is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Dit recept is ontzettend geliefd bij iedereen voor wie we het hebben gemaakt. De bavette heeft ontzettend veel smaak en door hem te vlinderen en vervolgens gevuld op te rollen krijg je een heerlijke maaltijd. Ik denk dat dit een van mijn best gelukte stukken vlees van de kamado barbecue is!