Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Zet je tajine een dag van te voren in een emmer water, zodat deze goed vol kan trekken met vocht.
Snijd de uien in ringen, snijd de knoflook fijn en snijd de bleekselderij in dunne boogjes.
Verhit de olijfolie in de tajine en stoof hierin de ui, bleekselderij en de helft van de knoflook gedurende 20 minuten op laag vuur.
Ondertussen snijd je de citroen in de lengte in 4 parten.
Dan snijd je de kip in blokjes. Meng dit met de olie en een eetlepel ras el hanout, de rest van de knoflook, de citroen parten en eventueel wat peper en zout.
Zet dit vervolgens even in de koelkast tot je het weer nodig hebt.
Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes.
Voeg de aardappelblokjes en een eetlepel ras el hanout toe aan het uimengsel in de tajine. Roer dit even door.
Dan voeg je het water toe en laat 10-15 minuten stoven in de tajine.
Schep daarna de gemarineerde kip en de olijven met een scheutje vocht bij de aardappelen in de tajine.
Laat het nog 20 minuten stoven, totdat de kip gaar is.
Serveer het gerecht met wat verse koriander, lekker ite!