Afdrukopties:

Teriyaki noedels met zelfgemaakte woksaus

Porties2 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd20 Minuten

Teriyaki noedels met zelfgemaakte woksaus

 300 g Udon noedels
 200 g Sperziebonen
 25 g Cashewnoten
 2 Rode ui
 1 Biefstuk
 1 Rode paprika
 1 Rode peper
Woksaus
 3 eetlepel(s) Sojasaus
 3 eetlepel(s) Rijstazijn
 1 eetlepel(s) Honing
 1 teentje Knoflook
 1,50 cm Gember
 1 theelepel Maïzena
1

Breng water aan de kook en kook de sperziebonen gedurende 10 minuten.

2

Ondertussen snijd je de paprika in reepjes, de peper en ui in ringen.

3

Maak dan de woksaus, snijd de knoflook en gember heel fijn. Meng dit vervolgens goed met de overige ingrediënten voor de woksaus.

4

Daarna verhit je olie in een pan, bak hierin de peper, paprika en ui gedurende enkele minuten.

5

Voeg dan de voorgekookte sperziebonen toe en bak deze kort mee.

6

Vervolgens voeg je ook de woksaus toe en warm je het geheel op.

7

Bak ondertussen in een andere an de biefstuk om en om, kruid deze met wat peper en zout.

8

Bak de biefstuk totdat hij rondom bruin is, haal hem dan van het vuur.

9

Snijd de biefstuk in plakjes.

10

Voeg vervolgens de noedels en de biefstuk toe aan de groenten.

11

Roer het geheel goed door en laat het gedurende enkele minuten verwarmen.

12

Serveer de noedels met cashewnoten, lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 0