Thaise rode curry met zelfgemaakte rode currypasta

Porties4 PortiesVoorbereiding20 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd50 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd50 Minuten

Ingrediënten

400 ml Kokosmelk
400 g Zilvervliesrijst
300 g Kipfiletblokjes
200 g Boontjes
2 eetlepel(s) Pinda's
2 theelepel Suiker
1 Puntpaprika
1 eetlepel(s) Vissaus
Rode currypasta
4 Rode pepers
4 teentjes Knoflook
3 cm Laos (of gember als laos niet beschikbaar is)
2 Sjalotten
1 Citroengras
1 theelepel Peper
½ theelepel Korianderzaad
½ theelepel Komijnzaad

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Mix met een staafmixer de volgende ingrediënten tot een currypasta:

* 4 rode pepers
* 4 knoflook teentjes
* 2 sjalotten
* 3 cm loas
* 1 citroengras
* 1 tl korianderzaad
* 1/2 tl komijnzaad
* 1 tl peper

2

Bak de helft van de kokosmelk zonder olie tot deze dik is, ongeveer 2 tot 5 minuten. Maal de pinda's ondertussen fijn en snijd de puntpaprika in blokjes.

3

Voeg de fijngemalen pinda's en de curry toe en bak deze 3 minuten mee. Breng water aan de kook voor de rijst.

4

Voeg nu de rest van de kokosmelk toe aan de curry en daarna ook de boontjes, kipfiletblokjes en puntpaprika. Begin nu ook met het koken van de rijst.

5

Zodra de groente en de kip gaar is voeg je de twee theelepels suiker en een eetlepel vissaus toe. Laat het nu nog even op staan en de curry is klaar.

6

Lekker ite!

Thaise rode curry met zelfgemaakte currypasta

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie

Laat je reactie achter

Voedingswaarden

Portie 4