Afdrukopties:

Thaise rode curry met zelfgemaakte rode currypasta

Porties4 PortiesVoorbereiding20 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd50 Minuten

Thaise rode curry met zelfgemaakte currypasta

 400 ml Kokosmelk
 400 g Zilvervliesrijst
 300 g Kipfiletblokjes
 200 g Boontjes
 2 eetlepel(s) Pinda's
 2 theelepel Suiker
 1 Puntpaprika
 1 eetlepel(s) Vissaus
Rode currypasta
 4 Rode pepers
 4 teentjes Knoflook
 3 cm Laos (of gember als laos niet beschikbaar is)
 2 Sjalotten
 1 Citroengras
 1 theelepel Peper
 ½ theelepel Korianderzaad
 ½ theelepel Komijnzaad
1

Mix met een staafmixer de volgende ingrediƫnten tot een currypasta:

* 4 rode pepers
* 4 knoflook teentjes
* 2 sjalotten
* 3 cm loas
* 1 citroengras
* 1 tl korianderzaad
* 1/2 tl komijnzaad
* 1 tl peper

2

Bak de helft van de kokosmelk zonder olie tot deze dik is, ongeveer 2 tot 5 minuten. Maal de pinda's ondertussen fijn en snijd de puntpaprika in blokjes.

3

Voeg de fijngemalen pinda's en de curry toe en bak deze 3 minuten mee. Breng water aan de kook voor de rijst.

4

Voeg nu de rest van de kokosmelk toe aan de curry en daarna ook de boontjes, kipfiletblokjes en puntpaprika. Begin nu ook met het koken van de rijst.

5

Zodra de groente en de kip gaar is voeg je de twee theelepels suiker en een eetlepel vissaus toe. Laat het nu nog even op staan en de curry is klaar.

6

Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 0