Thaise rode curry

Porties4 PortiesVoorbereiding20 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd40 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd40 Minuten

Ingrediënten

Currypasta
3 Rode peper
3 theelepel Kristalsuiker
3 teentjes Knoflook
3 cm Gember
3 Sjalotten
1 stengel Sereh
1 eetlepel(s) Vissaus
1 eetlepel(s) Zonnebloemolie
1 eetlepel(s) Koriander (gemalen)
Curry
400 g Sperziebonen
400 ml Kokosmelk
300 g Rijst
200 ml Water
2 Rode paprika
2 Wortels
2 Kipfilet
1 Kippenbouillon blokje
1 Limoen
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snijd de pepers inclusief zaadlijsten in stukken, pel de knoflook en schil de gember.

2

Doe alle ingrediënten van de currypasta in de blender en maal tot een gladde pasta. Mix de pasta minstens 2 minuten.

3

Verhit een pan op het vuur en bak hierin de currypasta ongeveer 2 minuten totdat de geuren vrij komen.

4

Ondertussen snijd je de paprika, wortel en kipfilet in reepjes.

5

Dan voeg je de kokosmelk en het water toe aan de currypasta, meng tot een glad mengsel.

6

Voeg de wortel, paprika en sperzieboontjes aan de curry toe.

7

Laat de curry vervolgens 20 minuten garen op middelhoog vuur met een deksel op de pan.

8

Kook ondertussen de rijst volgens de instructie op de verpakking.

9

Wanneer de curry na het koken nog erg waterig is, kun je hem nog even koken zonder deksel op de pan. Dan wordt hij nog wat dikker.

10

Serveer de rijst en curry samen met een beetje limoensap. Lekker ite!

Thaise rode curry

Genoten van dit recept? :)