Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Maak een marinade voor de kip met het sap van de citroen, de yoghurt, de geperste knoflook, de geraspte gember, de fijngesneden peper en de gedroogde kruiden.
Snijd de kipfilet in blokjes en meng deze door de marinade, laat dit minstens 2 uur staan in de koelkast. Je kunt de kip ook een avond van tevoren alvast marineren.
Verwarm olijfolie in de pan, wanneer dit warm is voeg je de kipfilet toe. Wanneer de kipfilet gaar is, bak je de paprika in blokjes mee.
Ondertussen begin je alvast met het maken van de saus. Verhit in een andere pan olie en fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg vervolgens de gedroogde kruiden toe en bak deze 1 minuut mee.
Doe de tomatenpuree bij de gedroogde kruiden en bak deze kort mee.
Vervolgens voeg je 100 ml water, de kokosmelk en de gezeefde tomaten toe. Laat het geheel op middelhoog vuur nog 10 minuten doorkoken.
Kook ondertussen de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
Voeg de helft van de tomatensaus toe aan de kipfilet en paprika en laat dit nog 2 minuten koken. Doe de cashewnoten door de saus.
Lekker ite!