Lekker ite logo

Shop

Tikka masala

Porties4 Porties
Rating
Rating
Porties4 Porties

Ingrediënten

500 g Kipfilet
400 Zilvervliesrijst
1 Rode paprika
50 g Magere yoghurt
Citroen
2 teentjes Knoflook
2 Gember
1 theelepel Komijnpoeder
1 theelepel Garam masala
1 theelepel Paprikapoeder
1 Spaanse peper
Ingrediënten voor de saus
1 Rode ui
2 Gember
2 teentjes Knoflook
1 theelepel Komijnpoeder
1 theelepel Kurkuma
1 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel Chilipoeder
1 theelepel Garam masala
200 ml Kokosmelk
500 g Gezeefde tomaten
70 g Tomatenpuree
50 g Cashewnoten
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Maak een marinade voor de kip met het sap van de citroen, de yoghurt, de geperste knoflook, de geraspte gember, de fijngesneden peper en de gedroogde kruiden.

2

Snijd de kipfilet in blokjes en meng deze door de marinade, laat dit minstens 2 uur staan in de koelkast. Je kunt de kip ook een avond van tevoren alvast marineren.

3

Verwarm olijfolie in de pan, wanneer dit warm is voeg je de kipfilet toe. Wanneer de kipfilet gaar is, bak je de paprika in blokjes mee.

4

Ondertussen begin je alvast met het maken van de saus. Verhit in een andere pan olie en fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg vervolgens de gedroogde kruiden toe en bak deze 1 minuut mee.

5

Doe de tomatenpuree bij de gedroogde kruiden en bak deze kort mee.

6

Vervolgens voeg je 100 ml water, de kokosmelk en de gezeefde tomaten toe. Laat het geheel op middelhoog vuur nog 10 minuten doorkoken.

7

Kook ondertussen de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.

8

Voeg de helft van de tomatensaus toe aan de kipfilet en paprika en laat dit nog 2 minuten koken. Doe de cashewnoten door de saus.

9

Lekker ite!

Tikka masala

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Gevulde Bavette Rollade low and slow gerookt in de Kamado BBQOeeeh Bavette Rollade op de low and slow methode, onze favoriet! Het is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Dit recept is ontzettend geliefd bij iedereen voor wie we het hebben gemaakt. De bavette heeft ontzettend veel smaak en door hem te vlinderen en vervolgens gevuld op te rollen krijg je een heerlijke maaltijd. Ik denk dat dit een van mijn best gelukte stukken vlees van de kamado barbecue is!