Lekker ite logo

Shop

Tlayuda’s

Porties2 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd20 Minuten
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd20 Minuten

Ingrediënten

Bonen mengsel
800 g Zwarte bonen
2 teentjes Knoflook
1 Ui
1 theelepel Chilivlokken
1 theelepel Zout
1 theelepel Peper
½ theelepel Komijnpoeder
Tortilla's
2 Grote wraps
100 g Ijsbergsla
75 g Geraspte kaas
2 Tomaten
1 Avocado
Chorizo (optioneel)
Benodigdheden
Blender of staafmixer
Pizzasteen (optioneel)
Supertip

Via Cheflix hebben we super veel geleerd over het combineren van verschillende smaken en ingrediënten. Je leert de basis van koken op een super leuke manier.
Je kunt het hier gratis proberen!

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Scheiding

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 250 graden.

2

Giet de bonen af en vang de vloeistof op. Snijd de ui en knoflook grof.

3

Doe alle ingrediënten voor het bonen mengsel in een steelpannetje en verhit dit gedurende 8 minuten.

4

Vervolgens doe je alle ingrediënten uit de steelpan in de blender. Blend tot je een stevige pasta hebt, meng dit eventueel met wat van de vloeistof uit de bonen om hem te verdunnen.

5

Besmeer de tortilla met de bonen en strooi hier de kaas overheen. Kies je ervoor om een tortilla met chorizo te maken, snijd dit dan op dunne plakjes en leg deze erop.

6

Bak de wrap gedurende 5 minuten in de oven. Om de wrap knapperig te maken kun je deze op een pizzasteen bakken.

7

Snijd ondertussen de avocado en tomaat in plakjes.

8

Haal de tortilla uit de oven en beleg deze met de sla, tomaat en avocado.

9

Lekker ite!

Mexicaanse Tlayuda’s

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Mosterd dille dipVroeger kochten we altijd potjes met mosterd dille dip voor bij de kaas, heerlijk om de kaas in te dippen. Tot het potje een keer op was en we het toch graag bij de kaas wilden hebben. Ik ben zelf gaan proberen om een mosterd dille dip te maken en heb deze in de loop der jaren steeds verbeterd. Probeer het en oordeel zelf! :)