Afdrukopties:

Tlayuda’s

Porties2 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd20 Minuten

Mexicaanse Tlayuda’s

Bonen mengsel
 800 g Zwarte bonen
 2 teentjes Knoflook
 1 Ui
 1 theelepel Chilivlokken
 1 theelepel Zout
 1 theelepel Peper
 ½ theelepel Komijnpoeder
Tortilla's
 2 Grote wraps
 100 g Ijsbergsla
 75 g Geraspte kaas
 2 Tomaten
 1 Avocado
 Chorizo (optioneel)
Benodigdheden
 Blender of staafmixer
 Pizzasteen (optioneel)
1

Verwarm de oven voor op 250 graden.

2

Giet de bonen af en vang de vloeistof op. Snijd de ui en knoflook grof.

3

Doe alle ingrediënten voor het bonen mengsel in een steelpannetje en verhit dit gedurende 8 minuten.

4

Vervolgens doe je alle ingrediënten uit de steelpan in de blender. Blend tot je een stevige pasta hebt, meng dit eventueel met wat van de vloeistof uit de bonen om hem te verdunnen.

5

Besmeer de tortilla met de bonen en strooi hier de kaas overheen. Kies je ervoor om een tortilla met chorizo te maken, snijd dit dan op dunne plakjes en leg deze erop.

6

Bak de wrap gedurende 5 minuten in de oven. Om de wrap knapperig te maken kun je deze op een pizzasteen bakken.

7

Snijd ondertussen de avocado en tomaat in plakjes.

8

Haal de tortilla uit de oven en beleg deze met de sla, tomaat en avocado.

9

Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 2