Tomaten créme soep

Porties6 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd40 MinutenTotale tijd50 Minuten
Rating
Rating
Porties6 PortiesTotale tijd50 Minuten

Ingrediënten

1700 g Tomaten
500 ml Runderbouillon
200 ml Slagroom
3 teentjes Knoflook
2 Laurierblaadjes
2 theelepel Oregano
1 Ui

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snipper de ui en knoflook.

2

Fruit dit kort in de pan.

3

Ondertussen snijd je het hart uit de tomaten en snijd ze in 4 stukken.

4

Dan voeg je de tomaten toe aan de uit en knoflook. Roer dit goed toe.

5

Vervolgens voeg je de laurierblaadjes toe en laat je de soep op middelhoog vuur 30 minuten koken. Schep de tomaten regelmatig om.

6

Haal dan de laurier uit de pan en voeg de runderbouillon toe.

7

Pureer vervolgens de soep met een staafmixer glad.

8

Voeg vervolgens de slagroom toe en breng de soep op smaak met de oregano, peper en zout.

9

Serveer de soep met wat extra room, een blaadje basilicum en eventueel wat geraspte kaas, lekker ite!

Tomaten créme soep

Genoten van dit recept? :)

Advertentie

Andere lekkere recepten:

Spaghetti bolognese op traditionele Italiaanse wijzeOnze favoriete spaghetti bolognese recept. Waar we eerder altijd pakjes gebruikten om een bolognese saus te maken en later gemakkelijke recepten volgden die binnen 15 minuten op tafel staan , doen we tegenwoordig liever wat meer moeite. Je hebt wat langer nodig om deze bolognese saus te maken maar daar krijg je wat voor terug, een smaak te vergelijken met een Italiaans restaurant. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden :)