Tomaten créme soep

Porties6 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd40 MinutenTotale tijd50 Minuten
Rating
Rating
Porties6 PortiesTotale tijd50 Minuten

Ingrediënten

1700 g Tomaten
500 ml Runderbouillon
200 ml Slagroom
3 teentjes Knoflook
2 Laurierblaadjes
2 theelepel Oregano
1 Ui
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snipper de ui en knoflook.

2

Fruit dit kort in de pan.

3

Ondertussen snijd je het hart uit de tomaten en snijd ze in 4 stukken.

4

Dan voeg je de tomaten toe aan de uit en knoflook. Roer dit goed toe.

5

Vervolgens voeg je de laurierblaadjes toe en laat je de soep op middelhoog vuur 30 minuten koken. Schep de tomaten regelmatig om.

6

Haal dan de laurier uit de pan en voeg de runderbouillon toe.

7

Pureer vervolgens de soep met een staafmixer glad.

8

Voeg vervolgens de slagroom toe en breng de soep op smaak met de oregano, peper en zout.

9

Serveer de soep met wat extra room, een blaadje basilicum en eventueel wat geraspte kaas, lekker ite!

Tomaten créme soep

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Entrecote low and slowHet is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Afgelopen weekend hebben we tijdens de eerste warme dagen van het jaar direct de barbecue aangezet en een dik stuk entrecote klaargemaakt. Omdat entrecote van zichzelf al erg veel smaak heeft heb ik er niet een uitgebreide rub op gedaan maar het simpel gehouden met zout en peper.