Lekker ite logo

Shop

Tomaten créme soep

Porties6 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd40 MinutenTotale tijd50 Minuten
Rating
Rating
Porties6 PortiesTotale tijd50 Minuten

Ingrediënten

1700 g Tomaten
500 ml Runderbouillon
200 ml Slagroom
3 teentjes Knoflook
2 Laurierblaadjes
2 theelepel Oregano
1 Ui
Supertip

Via Cheflix hebben we super veel geleerd over het combineren van verschillende smaken en ingrediënten. Je leert de basis van koken op een super leuke manier.
Je kunt het hier gratis proberen!

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Scheiding

Zo maak je het

1

Snipper de ui en knoflook.

2

Fruit dit kort in de pan.

3

Ondertussen snijd je het hart uit de tomaten en snijd ze in 4 stukken.

4

Dan voeg je de tomaten toe aan de uit en knoflook. Roer dit goed toe.

5

Vervolgens voeg je de laurierblaadjes toe en laat je de soep op middelhoog vuur 30 minuten koken. Schep de tomaten regelmatig om.

6

Haal dan de laurier uit de pan en voeg de runderbouillon toe.

7

Pureer vervolgens de soep met een staafmixer glad.

8

Voeg vervolgens de slagroom toe en breng de soep op smaak met de oregano, peper en zout.

9

Serveer de soep met wat extra room, een blaadje basilicum en eventueel wat geraspte kaas, lekker ite!

Tomaten créme soep

Genoten van dit recept? :)