Afdrukopties:

Tomaten créme soep

Porties6 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd40 MinutenTotale tijd50 Minuten

Tomaten créme soep

 1700 g Tomaten
 500 ml Runderbouillon
 200 ml Slagroom
 3 teentjes Knoflook
 2 Laurierblaadjes
 2 theelepel Oregano
 1 Ui
1

Snipper de ui en knoflook.

2

Fruit dit kort in de pan.

3

Ondertussen snijd je het hart uit de tomaten en snijd ze in 4 stukken.

4

Dan voeg je de tomaten toe aan de uit en knoflook. Roer dit goed toe.

5

Vervolgens voeg je de laurierblaadjes toe en laat je de soep op middelhoog vuur 30 minuten koken. Schep de tomaten regelmatig om.

6

Haal dan de laurier uit de pan en voeg de runderbouillon toe.

7

Pureer vervolgens de soep met een staafmixer glad.

8

Voeg vervolgens de slagroom toe en breng de soep op smaak met de oregano, peper en zout.

9

Serveer de soep met wat extra room, een blaadje basilicum en eventueel wat geraspte kaas, lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 0