Tomaten-paprikasoep

Porties4 PortiesVoorbereiding50 MinutenKooktijd15 MinutenTotale tijd1 uur 5 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd1 uur 5 Minuten

Ingrediënten

1 kg Tomaten
2 Paprika's
1 Rode ui
15 g Verse basilicum
1 theelepel Cayennepeper
2 theelepel Tijm
1 teentje Knoflook
2 eetlepel(s) Balsamico azijn
6 eetlepel(s) Olijfolie
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Halveer de tomaten, snijd de paprika en ui in grove stukken en snipper het teentje knoflook.

3

Doe vervolgens de gesneden groente in een ovenschaal en bestrooi dit rijkelijk met de kruiden.

4

Besprenkel dit dan met de balsamico azijn en de olijfolie.

5

Zet de ovenschaal voor 45 minuten in de oven. Schep het na de helft van de oventijd even om.

6

Haal de ovenschaal vervolgens uit de oven en laat het mengsel afkoelen.

7

Schep vervolgens de gehele inhoud van de ovenschaal in de blender. Blender het tot het een egale massa is.

8

Doe de soep in de pan en voeg er 400 ml water aan toe. Laat de soep zachtjes koken en breng hem eventueel met wat peper en zout op smaak.

9

Lekker ite!

10

Tip: Je kunt nog gehaktballetjes en soepgroente aan de soep toe voegen om hem wat meer te vullen.

Tomaten-paprikasoep

Genoten van dit recept? :)