Tomaten-paprikasoep

Porties4 PortiesVoorbereiding50 MinutenKooktijd15 MinutenTotale tijd1 uur 5 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd1 uur 5 Minuten

Ingrediënten

1 kg Tomaten
2 Paprika's
1 Rode ui
15 g Verse basilicum
1 theelepel Cayennepeper
2 theelepel Tijm
1 teentje Knoflook
2 eetlepel(s) Balsamico azijn
6 eetlepel(s) Olijfolie

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Halveer de tomaten, snijd de paprika en ui in grove stukken en snipper het teentje knoflook.

3

Doe vervolgens de gesneden groente in een ovenschaal en bestrooi dit rijkelijk met de kruiden.

4

Besprenkel dit dan met de balsamico azijn en de olijfolie.

5

Zet de ovenschaal voor 45 minuten in de oven. Schep het na de helft van de oventijd even om.

6

Haal de ovenschaal vervolgens uit de oven en laat het mengsel afkoelen.

7

Schep vervolgens de gehele inhoud van de ovenschaal in de blender. Blender het tot het een egale massa is.

8

Doe de soep in de pan en voeg er 400 ml water aan toe. Laat de soep zachtjes koken en breng hem eventueel met wat peper en zout op smaak.

9

Lekker ite!

10

Tip: Je kunt nog gehaktballetjes en soepgroente aan de soep toe voegen om hem wat meer te vullen.

Tomaten-paprikasoep

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie