Tomaten plaattaart

Porties2 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd45 Minuten
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd45 Minuten

Ingrediënten

Tapenade
100 g Zwarte olijven
4 theelepel Olijfolie
1 theelepel Rode wijnazijn
1 theelepel Kappertjes
1 theelepel Brandewijn
½ teentje Knoflook
½ theelepel Tijm
Plaattaart
500 g Bladerdeeg (koelvers)
2 Vleestomaten
5 Pruimtomaten
15 g Verse basilicum
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snijd de vleestomaten in plakken en leg ze vervolgens in een vergiet om uit te lekken. Bestrooi ze ruim met zout.

2

Voeg alle droge ingrediënten voor de tapenade bij elkaar en maak dit fijn met de staafmixer. Daarna voeg je de natte ingrediënten toe, meng totdat het een gladde tapenade is.

3

Verwarm de oven voor op 180 graden.

4

Rol het deeg uit tot een rechthoek die op je bakplaat past. Verwarm de bakplaat (zonder deeg) alvast 10 minuten voor in de oven.

5

Prik gaatjes in het bladerdeeg met een vork en bestrijk het deeg vervolgens met flink wat tapenade.

6

Verdeel vervolgens de plakjes uitgelekte vleestomaat over de taart. Snijd de kleine tomaten door midden en vul hiermee de taart verder op.

7

Breng de taart op smaak met zwarte peper en zout.

8

Haal de hete bakplaat uit de oven en schuif de taart hier met bakpapier en al op.

9

Bak de taart gedurende 30 minuten in de oven, totdat de rand krokant is en de tomaten licht verkleurd zijn.

10

Serveer de taart met verse basilicum en zwarte peper. Besprenkel eventueel met wat olijfolie.

11

Lekker ite!

Vegetarische plaattaart met tomaat

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Gevulde Bavette Rollade low and slow gerookt in de Kamado BBQOeeeh Bavette Rollade op de low and slow methode, onze favoriet! Het is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Dit recept is ontzettend geliefd bij iedereen voor wie we het hebben gemaakt. De bavette heeft ontzettend veel smaak en door hem te vlinderen en vervolgens gevuld op te rollen krijg je een heerlijke maaltijd. Ik denk dat dit een van mijn best gelukte stukken vlees van de kamado barbecue is!