Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Snijd de vleestomaten in plakken en leg ze vervolgens in een vergiet om uit te lekken. Bestrooi ze ruim met zout.
Voeg alle droge ingrediënten voor de tapenade bij elkaar en maak dit fijn met de staafmixer. Daarna voeg je de natte ingrediënten toe, meng totdat het een gladde tapenade is.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol het deeg uit tot een rechthoek die op je bakplaat past. Verwarm de bakplaat (zonder deeg) alvast 10 minuten voor in de oven.
Prik gaatjes in het bladerdeeg met een vork en bestrijk het deeg vervolgens met flink wat tapenade.
Verdeel vervolgens de plakjes uitgelekte vleestomaat over de taart. Snijd de kleine tomaten door midden en vul hiermee de taart verder op.
Breng de taart op smaak met zwarte peper en zout.
Haal de hete bakplaat uit de oven en schuif de taart hier met bakpapier en al op.
Bak de taart gedurende 30 minuten in de oven, totdat de rand krokant is en de tomaten licht verkleurd zijn.
Serveer de taart met verse basilicum en zwarte peper. Besprenkel eventueel met wat olijfolie.
Lekker ite!