Tomaten tapenade

Porties1 PortieVoorbereiding5 Minuten
Rating
Rating
Porties1 Portie

Ingrediënten

175 g Zongedroogde tomaten (uitlek gewicht)
75 g Taggia olijven
3 takjes Verse oregano
2 eetlepel(s) Olijfolie
½ eetlepel(s) Rode wijnazijn
Peper en zout

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Maal de olijven, zongedroogde tomaat en de oregano met een staafmixer tot een egaal mengsel.

2

Roer vervolgens de azijn en de helft van de olijfolie erdoor.

3

Proef en voeg de overige olijfolie toe en eventueel nog wat azijn.

4

Breng op smaak met peper en zout.

5

Serveer lekker met een toastje of gebruik het als beleg op je cracker of brood. Lekker ite!

Tomaten tapenade

Genoten van dit recept? :)

Advertentie

Andere lekkere recepten:

Hete kip met rijstDit heerlijke recept voor hete kip met rijst staat binnen 15 minuten op tafel. Je hebt er erg weinig werk van en er gaan niet veel kruiden in, dat maakt het recept erg gemakkelijk om te bereiden. Toch is de romige hete kip saus heerlijk. Wij eten dit gerecht altijd met zilvervliesrijst, omdat in zilvervliesrijst meer vitaminen en vooral meer mineralen bevat waardoor deze rijst veel gezonder is. De saus wordt gemaakt op basis van boter en hot ketchup waardoor deze saus heerlijk romig wordt, dat is de reden dat dit ons favoriete recept voor hete kip met rijst is!