Lekker ite logo

Shop

Tomatenrisotto met balsamico kip

Porties3 Porties
Rating
Rating
Porties3 Porties

Ingrediënten

250 g Cherrytomaten
100 g Risotto
75 g Parmezaanse kaas
6 Tomaten
4 teentjes Knoflook
2 Kipfilet
2 eetlepel(s) Balsamico-azijn
1 eetlepel(s) Italiaanse kruiden
1 eetlepel(s) Oregano
1 Runderbouillon blokje
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snijd de tomaten in stukjes en halveer de cherrytomaten. Pers de teentjes knoflook.

2

Verwarm olie in de pan en fruit hierin 2 teentjes knoflook.

3

Voeg vervolgens de risotto toe, bak dit kort mee en voeg vervolgens een deel van de bouillon toe.

4

Voeg ook de tomaten en Italiaanse kruiden toe en kook deze mee.

5

Iedere keer wanneer de bouillon volledig opgenomen is, voeg je een scheutje bouillon toe. Herhaal dit totdat de risotto gaar is.

6

Snijd ondertussen de kip in reepjes.

7

Bak de kipfilet samen met de overige knoflook, balsamico azijn en de gedroogde oregano.

8

Bak de laatste minuten de gehalveerde cherrytomaten kort mee.

9

Wanneer de risotto gaar is meng je de parmezaanse kaas hierdoor heen.

10

Serveer met de balsamico kip en cherrytomaten. Lekker ite!

Tomatenrisotto met balsamico kip

Genoten van dit recept? :)