Tomatenrisotto met balsamico kip

Porties3 Porties
Rating
Rating
Porties3 Porties

Ingrediënten

250 g Cherrytomaten
100 g Risotto
75 g Parmezaanse kaas
6 Tomaten
4 teentjes Knoflook
2 Kipfilet
2 eetlepel(s) Balsamico-azijn
1 eetlepel(s) Italiaanse kruiden
1 eetlepel(s) Oregano
1 Runderbouillon blokje

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snijd de tomaten in stukjes en halveer de cherrytomaten. Pers de teentjes knoflook.

2

Verwarm olie in de pan en fruit hierin 2 teentjes knoflook.

3

Voeg vervolgens de risotto toe, bak dit kort mee en voeg vervolgens een deel van de bouillon toe.

4

Voeg ook de tomaten en Italiaanse kruiden toe en kook deze mee.

5

Iedere keer wanneer de bouillon volledig opgenomen is, voeg je een scheutje bouillon toe. Herhaal dit totdat de risotto gaar is.

6

Snijd ondertussen de kip in reepjes.

7

Bak de kipfilet samen met de overige knoflook, balsamico azijn en de gedroogde oregano.

8

Bak de laatste minuten de gehalveerde cherrytomaten kort mee.

9

Wanneer de risotto gaar is meng je de parmezaanse kaas hierdoor heen.

10

Serveer met de balsamico kip en cherrytomaten. Lekker ite!

Tomatenrisotto met balsamico kip

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie