Tortelloni met ham en witte wijnsaus

Porties2 PortiesKooktijd15 MinutenTotale tijd15 Minuten
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd15 Minuten

Ingrediënten

250 g Tortelloni
100 g Hamreepjes
100 g Crème fraîche
5 g Verse basilicum
3 Lente ui
2 eetlepel(s) Parmezaanse kaas
½ Bouillonblokje
Flinke scheut witte wijn

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Bak de hamreepjes in een droge pan.

2

Breng ondertussen water aan de kook voor de pasta.

3

Voeg vervolgens een flinke scheut witte wijn toe aan de hamreepjes en laat dit gedurende enkele minuten koken.

4

Kook dan de pasta volgens de instructies op de verpakking.

5

Vervolgens voeg je de crème fraîche en het verkruimelde bouillonblokje toe aan de hamreepjes.

6

Laat het geheel kort koken en snijd ondertussen de lente ui in plakjes.

7

Dan voeg je ook de lente ui, de gesnipperde basilicum en de parmezaanse kaas toe.

8

Verwarm het geheel nog kort, lekker ite!

Tortelloni met ham en witte wijnsaus

Genoten van dit recept? :)

Advertentie

Andere lekkere recepten:

Hete kip met rijstDit heerlijke recept voor hete kip met rijst staat binnen 15 minuten op tafel. Je hebt er erg weinig werk van en er gaan niet veel kruiden in, dat maakt het recept erg gemakkelijk om te bereiden. Toch is de romige hete kip saus heerlijk. Wij eten dit gerecht altijd met zilvervliesrijst, omdat in zilvervliesrijst meer vitaminen en vooral meer mineralen bevat waardoor deze rijst veel gezonder is. De saus wordt gemaakt op basis van boter en hot ketchup waardoor deze saus heerlijk romig wordt, dat is de reden dat dit ons favoriete recept voor hete kip met rijst is!