Tortilla bonenschotel

Porties6 PortiesVoorbereiding30 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd40 Minuten
Rating
Rating
Porties6 PortiesTotale tijd40 Minuten

Ingrediënten

500 g Rundergehakt
40 g Stroganoff kruiden
300 g Tortilla chips nacho cheese
360 g Witte bonen in tomatensaus
160 g Kidneybonen
2 Paprika's
1 Prei
3 Uien
300 g Gezeefde tomaten
100 g Geraspte kaas
1 Krop ijsbergsla
1 theelepel Zwarte peper
2 theelepel Knoflook
1 theelepel Chilipoeder
1 theelepel Paprikapoeder
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snijd de uien, paprika en prei fijn.

3

Rul het gehakt met de Stroganoff kruiden in een wok. Bak wanneer het gehakt rul is de uien mee.

4

Voeg vervolgens peper, zout, knoflook, paprikapoeder en chilipoeder toe.

5

Wanneer de uien glazig zijn, de paprika en prei gedurende 10 minuten mee bakken.

6

Voeg vervolgens de witte bonen in tomatensaus, de gezeefde tomaten en de kidneybonen toe. Roer dit goed door elkaar en laat gedurende 3 minuten koken.

7

Snijd ondertussen de ijsbergsla en leg dit onderin de ovenschaal. Bedek dit vervolgens met de tortilla chips.

8

Vervolgens schep je de saus over de sla en chips en dek dit af met een laagje geraspte kaas.

9

Dit geheel heel even in de oven zetten op 180 graden tot de kaas gesmolten is, ongeveer 5-10 minuten.

10

Lekker ite!

Tortilla bonenschotel

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Ribeye low and slowRibeye is een stuk vlees dat wordt gesneden uit de rib van het rund, het is een van de malsere stukken vlees die je kunt krijgen. Dit komt omdat een ribeye uit een spier van de rund gesneden wordt dat bijna niet gebruikt wordt, hoe "luier" de spier des te zachter het vlees is. Doordat het vlees doorregen is, is ribeye perfect om langzaam op de kamado barbecue te garen. Met wat houtsnippers zorg je ervoor dat er een lekkere rooksmaak in het vlees komt, onze ribeye van 1kg heeft er 2 uren in gelegen. Hierna zit er een heerlijke rookring in het vlees, gezamenlijk met de kruidenrub die we op de ribeye hebben aangebracht maakt dit een verrukkelijke combinatie. Lees hieronder hoe je een mals stukje ribeye in je kamado barbecue klaarmaakt! :)