Afdrukopties:

Tortilla bonenschotel

Porties6 PortiesVoorbereiding30 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd40 Minuten

Tortilla bonenschotel

 500 g Rundergehakt
 40 g Stroganoff kruiden
 300 g Tortilla chips nacho cheese
 360 g Witte bonen in tomatensaus
 160 g Kidneybonen
 2 Paprika's
 1 Prei
 3 Uien
 300 g Gezeefde tomaten
 100 g Geraspte kaas
 1 Krop ijsbergsla
 1 theelepel Zwarte peper
 2 theelepel Knoflook
 1 theelepel Chilipoeder
 1 theelepel Paprikapoeder
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snijd de uien, paprika en prei fijn.

3

Rul het gehakt met de Stroganoff kruiden in een wok. Bak wanneer het gehakt rul is de uien mee.

4

Voeg vervolgens peper, zout, knoflook, paprikapoeder en chilipoeder toe.

5

Wanneer de uien glazig zijn, de paprika en prei gedurende 10 minuten mee bakken.

6

Voeg vervolgens de witte bonen in tomatensaus, de gezeefde tomaten en de kidneybonen toe. Roer dit goed door elkaar en laat gedurende 3 minuten koken.

7

Snijd ondertussen de ijsbergsla en leg dit onderin de ovenschaal. Bedek dit vervolgens met de tortilla chips.

8

Vervolgens schep je de saus over de sla en chips en dek dit af met een laagje geraspte kaas.

9

Dit geheel heel even in de oven zetten op 180 graden tot de kaas gesmolten is, ongeveer 5-10 minuten.

10

Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 0