Traditionele beef rendang

Porties4 PortiesVoorbereiding30 MinutenKooktijd1 uur 30 MinutenTotale tijd2 uren
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd2 uren

Ingrediënten

800 ml Kokosmelk
500 g Riblappen
4 theelepel Suiker
2 Citroenblaadjes
1 theelepel Zout
1 theelepel Peper
Boemboe
4 theelepel Sambal
3 Uien
3 teentjes Knoflook
3 centimeter Gember
1 theelepel Kurkuma
1 theelepel Laos
1 theelepel Komijnzaad
1 theelepel Korianderzaad
1 stengel Sereh
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Breng de kokosmelk aan de kook in een braadpan.

2

Snijd ondertussen de riblappen in blokjes.

3

Maak vervolgens de boemboe door alle ingrediënten in grote stukken te snijden en in de keukenmachine fijn te malen tot een gladde pasta.

4

Voeg de boemboe toe aan de kokosmelk wanneer deze lekker begint te geuren. Roer dit goed door.

5

Voeg daarna het vlees rauw toe aan de kokosmelk, voeg ook de peper, zout, suiker en citroenblaadjes toe.

6

Laat het op een laag vuurtje minimaal 1,5 uur sudderen met de deksel op de pan. Des te langer je het laat sudderen, des te lekkerder het wordt. Ik doe de voorbereiding vaak in de ochtend en laat het de hele middag staan.

7

Haal vlak voor het serveren de citroenblaadjes uit de rendang.

8

Serveer met gekookte rijst en groente naar keuze. Wij eten het graag met sajoer boontjes.

9

Lekker ite!

Traditionele Indonesische beef rendang

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Short ribs low and slowShort ribs zijn een van mijn favoriete stukken vlees om op de kamado barbecue klaar te maken. Het is een vergelijkbaar stuk vlees als brisket, namelijk: heerlijk mals, vol van smaak en krijgt altijd een mooie rookring. Een leuk project om een dagje mee zoet te zijn, het bereiden van short ribs duurt vijf tot zeven uren namelijk. Wanneer goed bereid krijg je een "bark" en een rookring. De bark is een kruidig krokant laagje dat om het vlees zit met erg veel smaak, dit is het zwarte laagje (nee dit is niet verbrand ;). De rookring herken je aan de rode kleur en heeft een rook smaak. Je hebt even wat tijd nodig om short ribs klaar te maken maar wordt dan wel beloond met verrukkelijk vlees. De meeste tijd zit in de voorbereiding en het klaarmaken van de barbecue. Zodra het vlees lekker ligt te roken kun je zelf genieten van een fijn (speciaal) biertje. Het is altijd leuk om te zien hoe het vlees zich opkrult op het bot, eerst zie je het bot haast niet zitten en zodra de short ribs klaar zijn zie je ze verschijnen.