Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Breng de kokosmelk aan de kook in een braadpan.
Snijd ondertussen de riblappen in blokjes.
Maak vervolgens de boemboe door alle ingrediënten in grote stukken te snijden en in de keukenmachine fijn te malen tot een gladde pasta.
Voeg de boemboe toe aan de kokosmelk wanneer deze lekker begint te geuren. Roer dit goed door.
Voeg daarna het vlees rauw toe aan de kokosmelk, voeg ook de peper, zout, suiker en citroenblaadjes toe.
Laat het op een laag vuurtje minimaal 1,5 uur sudderen met de deksel op de pan. Des te langer je het laat sudderen, des te lekkerder het wordt. Ik doe de voorbereiding vaak in de ochtend en laat het de hele middag staan.
Haal vlak voor het serveren de citroenblaadjes uit de rendang.
Serveer met gekookte rijst en groente naar keuze. Wij eten het graag met sajoer boontjes.
Lekker ite!