Spaghetti bolognese op traditionele Italiaanse wijze

Porties4 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd45 MinutenTotale tijd50 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd50 Minuten

Ingrediënten

690 ml Passata
600 g Spaghetti
500 g Rundergehakt
400 g Tomatenblokjes
3 Stengels bleekselderij
3 Kleine wortels (of 1 grote)
3 teentjes Knoflook
2 Witte uien
1 eetlepel(s) Oregano
2 Laurierblaadje
1 eetlepel(s) Rode-wijnazijn
2 Scheuten rode wijn
1 Handje verse basilicum

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Onze favoriete spaghetti bolognese recept. Waar we eerder altijd pakjes gebruikten om een bolognese saus te maken en later gemakkelijke recepten volgden die binnen 15 minuten op tafel staan , doen we tegenwoordig liever wat meer moeite. Je hebt wat langer nodig om deze bolognese saus te maken maar daar krijg je wat voor terug, een smaak te vergelijken met een Italiaans restaurant. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden :)

Zo maak je het

1

Snipper de ui, knoflook en basilicum.

2

In een braadpan of hapjespan begin je met het bakken van de ui. In een andere pan, bijvoorbeeld een koekenpan begin je tegelijkertijd met het rul bakken van het gehakt met wat peper en zout.

3

Na zon 2 minuten voeg je de knoflook en basilicum toe aan de ui in de braadpan gezamenlijk met wat peper.

4

Nadat je de knoflook en basilicum kort hebt mee gefruit in de braadpan voeg je de wortel, bleekselderij, oregano en de laurierblaadjes toe.

5

Laat het mengsel tien minuten op laag vuur bakken. Ondertussen let je op het gehakt, zodra het klaar is haal je dit van het vuur.

6

Voeg nu het gehakt toe aan de groentes, gezamenlijk met de tomatenblokjes en de passata. Laat de pan op laag vuur staan en laat het minimaal een half uur staan met de deksel erop.

7

Proef de saus en voeg naar smaak zout en peper toe. Daarna doe je de wijn en azijn door de saus. Breng ondertussen water aan de kook voor de pasta.

8

Laat de bolognese saus nu minimaal nog een kwartier op het lage vuur staan met deksel op de pan en kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

9

Garneer de spaghetti bolognese met parmezaanse kaas, heerlijk! :)

Lekker ite!

Spaghetti Bolognese

Genoten van dit recept? :)

Advertentie