Traditionele Spaghetti carbonara zonder room

Porties2 PortiesVoorbereiding2 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd12 Minuten
Rating
Rating

Ingrediënten

200 g Spagetthie
240 g Gerookt spek (stuk)
2 Eieren
1 eetlepel(s) Peper
1 teentje Knoflook
20 g Parmezaanse kaas
20 g Pecorino Romano

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje.

Keukenmessen

In dit artikel over keukenmessen geef ik je informatie over de verschillende soorten keukenmessen en de toepassing ervan. Daarnaast geef ik je advies over het aanschaffen van een mes uit elke categorie.

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Breng ruim water aan de kook voor de spaghetti en voeg hier alvast ongeveer een theelepel zout aan toe. Snijd het stuk spek in kleine blokjes van 1x1 cm en ontdoe het teentje knoflook van zijn schil, maar snijd deze niet!

2

Zodra het water kookt doe je de spaghetti toe aan het water. Giet ruim olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook en de spekblokjes.

3

Ondertussen doe je de eieren, de eetlepel peper en de kaas in een schaaltje en mix je dit goed door elkaar.

4

Wanneer de spek goed gebakken is en de pasta beetgaar, voeg je de pasta rechtstreeks uit het water toe aan de koekenpan. Voeg nog ongeveer 3 eetlepels kookvocht van de spaghetti toe aan de koekenpan.

5

Roer dit 30 seconden op laag vuur goed door elkaar zodat het goed gemengd is.

6

Haal nu de koekenpan van het vuur en voeg het ei mengsel toe. Het is belangrijk dat je de spaghetti carbonara goed mengt zodat het ei niet gaat stollen.

7

Lekker ite!

Pasta carbonara

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie

Laat je reactie achter

Voedingswaarden

Portie 2