Traditionele Spaghetti carbonara zonder room

Porties2 PortiesVoorbereiding2 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd12 Minuten
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd12 Minuten

Ingrediënten

200 g Spaghetti
240 g Gerookt spek (stuk)
2 Eieren
1 eetlepel(s) Peper
1 teentje Knoflook
20 g Parmezaanse kaas
20 g Pecorino Romano
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Breng ruim water aan de kook voor de spaghetti en voeg hier alvast ongeveer een theelepel zout aan toe. Snijd het stuk spek in kleine blokjes van 1x1 cm en ontdoe het teentje knoflook van zijn schil, maar snijd deze niet!

2

Zodra het water kookt doe je de spaghetti toe aan het water. Giet ruim olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook en de spekblokjes.

3

Ondertussen doe je de eieren, de eetlepel peper en de kaas in een schaaltje en mix je dit goed door elkaar.

4

Wanneer de spek goed gebakken is en de pasta beetgaar, voeg je de pasta rechtstreeks uit het water toe aan de koekenpan. Voeg nog ongeveer 3 eetlepels kookvocht van de spaghetti toe aan de koekenpan.

5

Roer dit 30 seconden op laag vuur goed door elkaar zodat het goed gemengd is.

6

Haal nu de koekenpan van het vuur en voeg het ei mengsel toe. Het is belangrijk dat je de spaghetti carbonara goed mengt zodat het ei niet gaat stollen.

7

Lekker ite!

Pasta carbonara

Genoten van dit recept? :)