Afdrukopties:

Traditionele Spaghetti carbonara zonder room

Porties2 PortiesVoorbereiding2 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd12 Minuten

Pasta carbonara

 200 g Spaghetti
 240 g Gerookt spek (stuk)
 2 Eieren
 1 eetlepel(s) Peper
 1 teentje Knoflook
 20 g Parmezaanse kaas
 20 g Pecorino Romano
1

Breng ruim water aan de kook voor de spaghetti en voeg hier alvast ongeveer een theelepel zout aan toe. Snijd het stuk spek in kleine blokjes van 1x1 cm en ontdoe het teentje knoflook van zijn schil, maar snijd deze niet!

2

Zodra het water kookt doe je de spaghetti toe aan het water. Giet ruim olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook en de spekblokjes.

3

Ondertussen doe je de eieren, de eetlepel peper en de kaas in een schaaltje en mix je dit goed door elkaar.

4

Wanneer de spek goed gebakken is en de pasta beetgaar, voeg je de pasta rechtstreeks uit het water toe aan de koekenpan. Voeg nog ongeveer 3 eetlepels kookvocht van de spaghetti toe aan de koekenpan.

5

Roer dit 30 seconden op laag vuur goed door elkaar zodat het goed gemengd is.

6

Haal nu de koekenpan van het vuur en voeg het ei mengsel toe. Het is belangrijk dat je de spaghetti carbonara goed mengt zodat het ei niet gaat stollen.

7

Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 0