Traybake met aardappel en zalm

Porties4 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd40 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd40 Minuten

Ingrediënten

1 kg Aardappelen (vastkokend)
300 g Zalm (op de huid)
250 g Winterpeen
3 eetlepel(s) Olijfolie
2 Rode ui
1,50 eetlepel(s) Vadouvan
1 Courgette
1 Rode paprika
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Schil de aardappelen en snijd deze in parten van circa 1 cm dik.

3

Dan schil je ook de winterpeen en snijd je deze in plakjes.

4

Snijd vervolgens de uien in dikke ringen, de courgette in plakken en de paprika in repen.

5

Meng de aardappelen en groente in een kom mer de vadouvan, olie en peper.

6

Verdeel alles over een met bakpapier beklede bakplaat.

7

Zet het geheel in de oven gedurende 30 minuten. Schep het na 15 minuten om.

8

Leg de laatste 10 minuten de zalm bovenop de groente, met de huid naar boven.

9

Verdeel de zalm als deze gaar is in stukjes over de aardappelen en groente. Lekker ite!

Traybake met aardappel en zalm

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Ribeye low and slowRibeye is een stuk vlees dat wordt gesneden uit de rib van het rund, het is een van de malsere stukken vlees die je kunt krijgen. Dit komt omdat een ribeye uit een spier van de rund gesneden wordt dat bijna niet gebruikt wordt, hoe "luier" de spier des te zachter het vlees is. Doordat het vlees doorregen is, is ribeye perfect om langzaam op de kamado barbecue te garen. Met wat houtsnippers zorg je ervoor dat er een lekkere rooksmaak in het vlees komt, onze ribeye van 1kg heeft er 2 uren in gelegen. Hierna zit er een heerlijke rookring in het vlees, gezamenlijk met de kruidenrub die we op de ribeye hebben aangebracht maakt dit een verrukkelijke combinatie. Lees hieronder hoe je een mals stukje ribeye in je kamado barbecue klaarmaakt! :)