Traybake met zoete aardappel en cashewnoten

Porties4 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd35 MinutenTotale tijd50 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd50 Minuten

Ingrediënten

500 g Zoete aardappel
500 g Trostomaatjes
400 g Kikkererwten
125 ml Kokosyoghurt
100 g Cashewnoten (ongezouten)
3 Paprika's (rood en geel)
2 eetlepel(s) Sesamolie
1 Rode peper
1 teentje Knoflook
1 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel Cayennepeper
1 theelepel Korianderzaad
1 theelepel Komijnzaad
1 eetlepel(s) Sojasaus
1 eetlepel(s) Tahin
Naanbrood
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd deze in blokjes.

3

Snijd dan de paprika's in reepjes en laat de kikkererwten uitlekken.

4

Verdeel vervolgens de kikkererwten, paprika en zoete aardappel over de bakplaat. Leg de tomaten hiertussen.

5

Vervolgens hak je de rode peper en knoflook fijn. Roer dit met de sojasaus, sesamolie, paprikapoeder, cayennepeper, korianderzaad en komijnsaus.

6

Giet dan deze marinade over de groenten op de bakplaat. Hussel de groenten nog even om.

7

Zet het geheel gedurende 35 minuten in de oven. Leg hier de laatste 5 minuten het naambrood erbij.

8

Ondertussen roer je de kokosyoghurt en tahin door elkaar.

9

Serveer de traybake met de cashewnoten, naanbrood en de yoghurt dip.

10

Lekker ite!

Vegetarische traybake

Genoten van dit recept? :)