Tzatziki

Porties1 PortieVoorbereiding5 Minuten
Rating
Rating
Porties1 Portie

Ingrediënten

150 g Griekse yoghurt
1 teentje Knoflook
1 Citroen
1 eetlepel(s) Olijfolie (extra vierge)
½ Komkommer
½ theelepel Verse dille

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Schil de halve komkommer en verwijder de zaadlijsten.

2

Rasp vervolgens de komkommer en laat deze uitlekken in een vergiet.

3

Probeer het water zoveel mogelijk uit de komkommer te halen door met de bolle kant van een lepel deze tegen het vergiet aan te duwen. Knijp eventueel het laatste water er met je handen uit.

4

Pers de knoflook en voeg hier vervolgens de yoghurt en olijfolie aan toe, roer dit goed door elkaar.

5

Voeg vervolgens de komkommer, fijngesneden dille en een scheutje citroensap toe.

6

Breng op smaak met wat peper en zout.

7

Roer nog goed door en lekker ite!

8

Tip: Serveer tzatziki met gyros of als smeersel voor op een broodje.

Tzatziki

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie