Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Laat ondertussen de abrikozen weken in een bak heet water.
Bereid vervolgens de couscous volgens de instructies op de verpakking.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Rasp de schil van de citroen.
Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook gedurende 5 minuten.
Voeg dan de kaneel, komijn, ras-el hanout en chilipoeder toe en bak dit gedurende een minuut mee.
Daarna voeg je de spinazie in delen toe totdat deze geslonken is.
Meng de couscous, geraspte citroenschil en 2/3 van de pistachenoten door de spinazie in de pan.
Vervolgens verbrokkel je 2/3 van de feta boven de pan en snijd je de abrikozen fijn en mengt deze er ook doorheen.
Breng het verder op smaak met peper en zout.
Snijd de kapjes van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Wanneer de paprika niet rechtop blijft staan kun je ook een klein stukje van de onderkant afsnijden.
Vul de paprika's met het couscous mengsel, serveer het overige mengsel straks naast de paprika.
Strooi de overige feta en pistachenoten over de paprika's.
Bak de paprika's gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven.
Maak ondertussen het sausje van de tahin. Meng daarvoor de tahin met een scheut water, roer dit goed door met een lepel. Wanneer het een dikke saus wordt, kun je wat extra water toevoegen totdat het een mooie saus is.
Serveer de paprika's met de tahin. Lekker ite!