Vegetarische tandoori

Porties3 PortiesVoorbereiding12 MinutenKooktijd8 MinutenTotale tijd20 Minuten
Rating
Rating
Porties3 PortiesTotale tijd20 Minuten

Ingrediënten

175 g Pulled oats
2 Rode ui
2 Rode paprika
200 ml Crème fraîche
200 ml Bouillon
400 g Zilvervliesrijst
Marinade
2 teentjes Knoflook
2 cm Gember
1 eetlepel(s) Kerriepoeder
1,50 eetlepel(s) Paprikapoeder
2 theelepel Gemalen koriander
1 theelepel Cayennepeper
Snufje kaneel
3 eetlepel(s) Olijfolie

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Pers de knoflook en rasp de gember. Doe deze in een schaaltje en voeg hier de kruiden van de marinade aan toe. Roer door elkaar en voeg vervolgens rustig de olijfolie toe en roer ondertussen, zodat het een mooie pasta wordt.

2

Meng de kruidenpasta door de pulled oats en laat deze 10 minuten marineren.

3

Snijd in de tussentijd de ui en paprika en breng alvast water aan de kook voor de rijst.

4

Bereid de rijst ondertussen zoals dit vermeld staat op de verpakking.

5

Fruit de ui en paprika en bak vervolgens de gemarineerde pulled oats kort mee.

6

Voeg de bouillon toe, laat dit nog 3 minuten koken.

7

Vervolgens voeg je de crème fraîche toe en verwarm dit in de saus. Wanneer de saus nog te waterig is, kun je deze verdikken met maizena.

8

Lekker ite!

9

Groentetip: serveer met sperziebonen of bloemkool voor extra groente

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie