Vegetarische tandoori

Porties3 PortiesVoorbereiding12 MinutenKooktijd8 MinutenTotale tijd20 Minuten
Rating
Rating
Porties3 PortiesTotale tijd20 Minuten

Ingrediënten

175 g Pulled oats
2 Rode ui
2 Rode paprika
200 ml Crème fraîche
200 ml Bouillon
400 g Zilvervliesrijst
Marinade
2 teentjes Knoflook
2 cm Gember
1 eetlepel(s) Kerriepoeder
1,50 eetlepel(s) Paprikapoeder
2 theelepel Gemalen koriander
1 theelepel Cayennepeper
Snufje kaneel
3 eetlepel(s) Olijfolie
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Pers de knoflook en rasp de gember. Doe deze in een schaaltje en voeg hier de kruiden van de marinade aan toe. Roer door elkaar en voeg vervolgens rustig de olijfolie toe en roer ondertussen, zodat het een mooie pasta wordt.

2

Meng de kruidenpasta door de pulled oats en laat deze 10 minuten marineren.

3

Snijd in de tussentijd de ui en paprika en breng alvast water aan de kook voor de rijst.

4

Bereid de rijst ondertussen zoals dit vermeld staat op de verpakking.

5

Fruit de ui en paprika en bak vervolgens de gemarineerde pulled oats kort mee.

6

Voeg de bouillon toe, laat dit nog 3 minuten koken.

7

Vervolgens voeg je de crème fraîche toe en verwarm dit in de saus. Wanneer de saus nog te waterig is, kun je deze verdikken met maizena.

8

Lekker ite!

9

Groentetip: serveer met sperziebonen of bloemkool voor extra groente

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Short ribs low and slowShort ribs zijn een van mijn favoriete stukken vlees om op de kamado barbecue klaar te maken. Het is een vergelijkbaar stuk vlees als brisket, namelijk: heerlijk mals, vol van smaak en krijgt altijd een mooie rookring. Een leuk project om een dagje mee zoet te zijn, het bereiden van short ribs duurt vijf tot zeven uren namelijk. Wanneer goed bereid krijg je een "bark" en een rookring. De bark is een kruidig krokant laagje dat om het vlees zit met erg veel smaak, dit is het zwarte laagje (nee dit is niet verbrand ;). De rookring herken je aan de rode kleur en heeft een rook smaak. Je hebt even wat tijd nodig om short ribs klaar te maken maar wordt dan wel beloond met verrukkelijk vlees. De meeste tijd zit in de voorbereiding en het klaarmaken van de barbecue. Zodra het vlees lekker ligt te roken kun je zelf genieten van een fijn (speciaal) biertje. Het is altijd leuk om te zien hoe het vlees zich opkrult op het bot, eerst zie je het bot haast niet zitten en zodra de short ribs klaar zijn zie je ze verschijnen.