Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Snipper de knoflook en ui en snijd de wortel in kleine stukjes.
Bak dit gedurende 5 minuten met een flinke scheut olijfolie op laag vuur.
Snijd ondertussen de tomaten in parten en haal het hart, de harde binnenkant, eruit.
Voeg vervolgens de tomatenpuree en de verse tijm toe aan de ui en wortel. Bak dit gedurende 2 minuten op middelhoog vuur.
Daarna voeg je het water en de tomaten toe. Verkruimel de bouillon tabletten boven de soep.
Laat het geheel 15 minuten koken op laag vuur.
Pureer na het koken de soep met de staafmixer tot het een gladde soep is.
Tot slot voeg je de oregano, cayennepeper en soepballetjes toe. Laat het geheel nog 5-10 minuten koken op laag vuur.
Serveer met een lepel crème fraîche en wat geraspte kaas. Lekker ite!