Verse tomatensoep

Porties6 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd35 Minuten
Rating
Rating
Porties6 PortiesTotale tijd35 Minuten

Ingrediënten

750 ml Water
200 g Soepballetjes
70 g Tomatenpuree
9 Tomaten
4 takjes Verse tijm
3 teentjes Knoflook
2 Runderbouillon blokjes
1 Ui
1 Winterpeen
1 theelepel Oregano
½ theelepel Cayennepeper
Crème fraîche
Geraspte kaas

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snipper de knoflook en ui en snijd de wortel in kleine stukjes.

2

Bak dit gedurende 5 minuten met een flinke scheut olijfolie op laag vuur.

3

Snijd ondertussen de tomaten in parten en haal het hart, de harde binnenkant, eruit.

4

Voeg vervolgens de tomatenpuree en de verse tijm toe aan de ui en wortel. Bak dit gedurende 2 minuten op middelhoog vuur.

5

Daarna voeg je het water en de tomaten toe. Verkruimel de bouillon tabletten boven de soep.

6

Laat het geheel 15 minuten koken op laag vuur.

7

Pureer na het koken de soep met de staafmixer tot het een gladde soep is.

8

Tot slot voeg je de oregano, cayennepeper en soepballetjes toe. Laat het geheel nog 5-10 minuten koken op laag vuur.

9

Serveer met een lepel crème fraîche en wat geraspte kaas. Lekker ite!

Verse tomatensoep

Genoten van dit recept? :)

Advertentie

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Short ribs low and slowShort ribs zijn een van mijn favoriete stukken vlees om op de kamado barbecue klaar te maken. Het is een vergelijkbaar stuk vlees als brisket, namelijk: heerlijk mals, vol van smaak en krijgt altijd een mooie rookring. Een leuk project om een dagje mee zoet te zijn, het bereiden van short ribs duurt vijf tot zeven uren namelijk. Wanneer goed bereid krijg je een "bark" en een rookring. De bark is een kruidig krokant laagje dat om het vlees zit met erg veel smaak, dit is het zwarte laagje (nee dit is niet verbrand ;). De rookring herken je aan de rode kleur en heeft een rook smaak. Je hebt even wat tijd nodig om short ribs klaar te maken maar wordt dan wel beloond met verrukkelijk vlees. De meeste tijd zit in de voorbereiding en het klaarmaken van de barbecue. Zodra het vlees lekker ligt te roken kun je zelf genieten van een fijn (speciaal) biertje. Het is altijd leuk om te zien hoe het vlees zich opkrult op het bot, eerst zie je het bot haast niet zitten en zodra de short ribs klaar zijn zie je ze verschijnen.