Print Options:

Verse tomatensoep

Porties6 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd35 Minuten

Verse tomatensoep

 750 ml Water
 200 g Soepballetjes
 70 g Tomatenpuree
 9 Tomaten
 4 takjes Verse tijm
 3 teentjes Knoflook
 2 Runderbouillon blokjes
 1 Ui
 1 Winterpeen
 1 theelepel Oregano
 ½ theelepel Cayennepeper
 Crème fraîche
 Geraspte kaas
1

Snipper de knoflook en ui en snijd de wortel in kleine stukjes.

2

Bak dit gedurende 5 minuten met een flinke scheut olijfolie op laag vuur.

3

Snijd ondertussen de tomaten in parten en haal het hart, de harde binnenkant, eruit.

4

Voeg vervolgens de tomatenpuree en de verse tijm toe aan de ui en wortel. Bak dit gedurende 2 minuten op middelhoog vuur.

5

Daarna voeg je het water en de tomaten toe. Verkruimel de bouillon tabletten boven de soep.

6

Laat het geheel 15 minuten koken op laag vuur.

7

Pureer na het koken de soep met de staafmixer tot het een gladde soep is.

8

Tot slot voeg je de oregano, cayennepeper en soepballetjes toe. Laat het geheel nog 5-10 minuten koken op laag vuur.

9

Serveer met een lepel crème fraîche en wat geraspte kaas. Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 6