Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Bekleed een springvorm met bakpapier.
Doe de koekjes in een keukenmachine en verkruimel ze.
Smelt de boter in een steelpan, blijf goed roeren met een houten spatel en zorg ervoor dat het niet gaat koken.
Roer de koekkruimels door de gesmolten boter.
Stort het mengsel vervolgens in de springvorm en verdeel gelijkmatig over de gehele bodem. Druk de bodem stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de bodem in de koelkast totdat je deze weer nodig hebt.
Vervolgens doe je de gelatine in koud water en laat dit even weken.
Doe ondertussen de roomkaas in een kom en klop dit goed los.
Voeg vervolgens de suiker toe en mix dit goed door elkaar.
Daarna smelt je de chocolade au bain marie. Zorg ervoor dat het water in de onderste pan, de bovenste pan niet raakt.
Roer zodra alle chocolade gesmolten is, dit door het roomkaasmengsel.
Verwarm de slagroom in een steelpannetje en verwarm dit tot aan het kookpunt.
Knijp de gelatine uit en roer dit door de slagroom, zodra deze heet genoeg is. Roer dit goed door totdat alle gelatine is opgelost.
Dan schenk je de slagroom door het witte chocolade-roomkaasmengsel, voeg ook de Licor 43 toe.
Mix alle ingrediënten door elkaar tot er een egaal mengsel is ontstaan. Stort dit op de digestieve bodem.
Zet de taart gedurende 2 uur in de koelkast om goed op te stijven.
Decoreer de taart met witte chocoladevlokken en eventueel wat toefjes slagroom. Lekker ite!