Lekker ite logo

Shop

Witte chocolade en framboos cheesecakejes

Porties8 PortiesVoorbereiding20 MinutenKooktijd3 urenTotale tijd3 uren 20 Minuten
Rating
Rating
Porties8 PortiesTotale tijd3 uren 20 Minuten

Ingrediënten

180 g Tarwebiscuit
150 g Boter
200 g Volle kwark
400 g Roomkaas
50 g Poedersuiker
150 g Witte chocolade
1 blaadje Gelatine
200 g Frambozen
20 g Amandelschaafsel
Benodigdheden
8 Springvormen of kookringen van 8 cmhttps://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1014480&f=TXL&url=httpswww.bol.comnlpcosy-trendy-garneercirkelset-rond-4-stuks-met-voedselstamper-7-cm9200000020314943&name=CosyTrendyGarneercirkelset-Rond-4stuk...
Keukenmachine
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Zet het vuur uit voordat de boter kookt en roer de gemalen koekjes erdoorheen.

2

Verdeel dit over de bodem van de vormpjes en druk goed aan. Zet de bodem in de koelkast om af te laten koelen.

3

Meng de poedersuiker, roomkaas en kwark luchtig door elkaar.

4

Breek de chocolade in grove stukken en laat dit au bain-marie smelten.

5

Zodra de chocolade gesmolten is, meng je dit door het roomkaasmengsel. Giet dit vervolgens op de bodem en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

6

Nadat het een half uur in de koelkast staat, begin je met de frambozen topping. Leg de gelatine in koud water en maak van de frambozen pulp met een staafmixer.

7

Giet vervolgens de pulp door een zeef. Duw met de bolle kant van een lepel de pulp door de zeef, zodat alleen de pitjes overblijven in de zeef.

8

Verwarm vervolgens de frambozen sap. Zodra dit warm is knijp je de gelatine uit en los je deze op in de frambozen sap.

9

Laat dit afkoelen tot het lauw warm is en giet het dan op de roomkaas. Zet dit voor tenminste 2 uren in de koelkast.

10

Rooster de geschaafde amandelen in een droge pan bruin en garneer de taartjes hiermee.

11

Lekker ite!

Witte chocolade en framboos cheesecakejes

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Gevulde Bavette Rollade low and slow gerookt in de Kamado BBQOeeeh Bavette Rollade op de low and slow methode, onze favoriet! Het is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Dit recept is ontzettend geliefd bij iedereen voor wie we het hebben gemaakt. De bavette heeft ontzettend veel smaak en door hem te vlinderen en vervolgens gevuld op te rollen krijg je een heerlijke maaltijd. Ik denk dat dit een van mijn best gelukte stukken vlees van de kamado barbecue is!