Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Rasp de gember en pers de knoflook. Snijd de rode peper in plakjes.
Verwarm vervolgens de oven voor op 175 graden en breng water aan de kook voor de noedels.
Meng in een steelpan 200 ml water met de sojasaus, knoflook, gember, basterdsuiker, sesamolie en honing.
Breng dit al roerende aan de kook.
Meng ondertussen de overige 50 ml water met de maïzena tot een klont vrije pap.
Klop dit vervolgens met de garde door de saus wanneer deze net kookt.
Laat de saus koken tot hij iets dikker wordt, pas op dat het niet te stroperig wordt.
Wanneer de saus de juiste dikte heeft schenk je een derde hiervan in een bakblik.
Leg de zalm in de saus in het bakblik en schep met een lepel nog wat saus over de zalm.
Zet de zalm in de oven gedurende 20 minuten, smeer de zalm tussendoor 2 keer opnieuw in met de saus.
Kook terwijl de zalm in de oven staat de noedels volgens de instructie op de verpakking.
Bak ondertussen ook de sugarsnaps in een pan met wat wokolie en zout. Zet daarna het vuur uit.
Roer de noedels, sugarsnaps en een derde van de teriyaki saus door elkaar.
Serveer de noedels met de zalm en garneer met wat rode peper en sesamzaadjes.
Lekker ite!