Zalmtartaar

Porties4 PortiesVoorbereiding15 MinutenTotale tijd15 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd15 Minuten

Ingrediënten

100 ml Extra vierge olijfolie
20 g Rucola
200 g Gerookte zalm
100 g Crème fraîche
1 Zalmhaas (vers)
1 Citroen
10 g Verse bieslook
Benodigdheden
Staafmixer
Portioneerring

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Doe de olie en rucola in een maatbeker en pureer dit met de staafmixer tot een egale olie.

2

Snijd het zalmhaasje en de gerookte zalm in blokjes.

3

Halveer de citroen en pers deze helft uit. Snijd de rest van de citroen in partjes.

4

Snijd vervolgens de bieslook fijn en meng dit met de zalm en een halve eetlepel citroensap, de crème fraîche en driekwart van de bieslook.

5

Zet dan de portioneerring op een bord en schep hier een vierde van de zalmtartaar in en druk gelijkmatig aan.

6

Vervolgens verwijder je de ring en herhaal je dit op de andere borden.

7

Besprenkel de zalmtartaar met rucolaolie, leg er een partje citroen bij en garneer met een beetje bieslook.

8

Lekker ite!

Zalmtartaar

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie