Afdrukopties:

Zalmtartaar

Porties4 PortiesVoorbereiding15 MinutenTotale tijd15 Minuten

Zalmtartaar

 100 ml Extra vierge olijfolie
 20 g Rucola
 200 g Gerookte zalm
 100 g Crème fraîche
 1 Zalmhaas (vers)
 1 Citroen
 10 g Verse bieslook
Benodigdheden
 Staafmixer
 Portioneerring
1

Doe de olie en rucola in een maatbeker en pureer dit met de staafmixer tot een egale olie.

2

Snijd het zalmhaasje en de gerookte zalm in blokjes.

3

Halveer de citroen en pers deze helft uit. Snijd de rest van de citroen in partjes.

4

Snijd vervolgens de bieslook fijn en meng dit met de zalm en een halve eetlepel citroensap, de crème fraîche en driekwart van de bieslook.

5

Zet dan de portioneerring op een bord en schep hier een vierde van de zalmtartaar in en druk gelijkmatig aan.

6

Vervolgens verwijder je de ring en herhaal je dit op de andere borden.

7

Besprenkel de zalmtartaar met rucolaolie, leg er een partje citroen bij en garneer met een beetje bieslook.

8

Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 4