Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Hoe je zelf knoflooksaus moet maken? Dat leer je in dit recept. Zelfgemaakte knoflooksaus is veel lekkerder dan knoflooksaus uit de supermarkt. Serveer het tijdens de barbecue, bij de shoarma of bij een heerlijk stuk vlees. Wist je dat er peterselie aan knoflooksaus toegevoegd wordt, zodat je minder uit je mond stinkt?
Pers de teentjes knoflook, meng dit door de mayonaise. Voeg vervolgens de koffiemelk, peterselie, zout en peper toe en roer dit goed door. Vaak is het lekker als je de zelfgemaakte knoflooksaus een poosje afgedekt met folie in de koelkast laat staan, dan trekken de kruiden er meer in.
Als je de knoflooksaus niet in èèn keer op maakt kun je hem bewaren. Dek hem dan opnieuw af en zet de knoflooksaus in de koelkast, je kunt je saus dan ongeveer drie dagen bewaren.
Lekker ite!